Kuva: Anna Huovinen

"Rakennan mieluummin sata terassia kuin hoidan vauvaa" - täräyttää tuore isä iltapäivälehtien sivuilla

Tämä lause pysäytti kahdesta syystä.

Ensimmäiseksi se sai minut pohtimaan, onko vastasyntyneen hoitaminen todella niin epämiellyttävää hommaa vai kuuluuko tällaisia asioita möläytellä, jottei miehisyys kärsisi kolausta? Tällä lausahduksella saa ainakin äijäpisteet pelastettua, jos alkaa juttu menemään liian hempeäksi.

Toinen syy miksi tuo lausahdus pysäytti liittyi menneeseen kesään. Meillä oli terassiremontti ja täytyy myöntää, että sen hoiti lähes kokonaan meidän perheestä se, joka on kätevämpi käsistään ja tykkää laittaa paikkoja kuntoon. Paljastus: En minä.
Itse hoidin sillä välin beibsejä, tein ruokaa ja taisin myös kirjoittaa hieman tätä äijämäistä blogiani. 

"Rakennan mieluummin sata terassia kuin hoidan vauvaa". Eihän lausahduksessa nyt periaatteessa mitään pahaa ole. Ihmiset tykkäävät eri asioista. Jotenkin olisin kuitenkin toivonut lukevani vauva-arkeen liittyvästä katsauksesta mieluummin sitä kuinka isä on tukena vauvan sekä äidin hoitamisessa. Sehän vasta olisikin ollut miehekästä! Vaikka tykkäisikin enemmän terassilautojen sahaamisesta.

En usko, että oma äijämäisyyteni tai miehekkyyteni on kärsinyt vauvan hoidosta, lasten kanssa leikkimisestä tai yöllisten mörköjen pelottelusta pois. 

Täytyy sanoa, että jatkossakin hoidan mieluummin kahta lasta (en sentään sataa) kuin rakennan terassin.

Kirjoittajan on seurannut vierestä terassin valmistumista. Siitä tuli hieno. Hänen perheensä oli yhtä mieltä siitä, että työnjako meni oikein. Tulevat remppaprojektit näkyvät ensimmäisenä Instagramista ja Facebookista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram