Poiminta

Vanhemmuus on rankkaa. Tulee aikakausi jolloin lapset ovat ajatuksissa 24/7 ja iholla kaiken hereilläoloaikansa. Tulee myös aika jolloin seinät kaatuvat päälle ja astianpesukoneen tyhjennys tuntuu mahdottomalta tehtävältä. Tällöin on tärkeää huolehtia itsestään. 

Vähän sama kuin lentokoneessa happinaamareiden kanssa. Jos happinaamarit sattuisivat tippumaan istuimien yläpuolelta, niin happinaamari on laitettava aina ensin itselle ja sitten vasta lapselle. Lapselle on enemmän hyötyä hereillä olevasta aikuisesta kuin pökertyneestä.

Vanhemman happinaamari on tässä tilanteessa oma-aika.

Oma-aika on kuitenkin usein kortilla. Siksi olenkin koonnut hyviä lauseita joita voi käyttää mikäli haluaa lapset hetkeksi pois näköpiiristä. 

Nämä seuraavat lausahdukset on testattu tosi tilanteissa ja havaittu toimiviksi. Näiden lausahduksien jälkeen lapsi yleensä reagoi kielteisesti ehdotusta kohtaan ja aloittaa hylkimisreaktion. Tämä tarkoittaa, että lapsi lähtee yleensä karkuun ja menee esimerkiksi leikkimään leluilla. Näin ollen saat omaa aikaa esimerkiksi päiväunille tai ainakin "power nap"-päiväunille.

  • "Hei tuu tänne niin niistetään nenä."
  • "Puetaanpas toppahaalari päälle."
  • "Nyt on aika pestä hampaat."
  • "Lähetääs kauppaan."
  • "Mennään neuvolaan ottamaan rokotteet."

Ole hyvä. Nauti omasta ajastasi.

Kirjoittaja tarvitsee välillä hieman omaa aikaa. Yksin Prismassa käyminenkin tuntuu hänestä luksuselämältä. Hänen arkeaan voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (5)

Julikuu

Hihi muuten toimivia mutta meillä ollaan ihan innokkaina niistämässä, pesemässä hampaita ja lähdössä kauppaan 🙈👌😅
Mutta hei kiitos kun teet tätä blogia! Useimmiten aamun piristys kahvin lisäksi 😍

Vierailija

Loistava oivallus 😂 Meillä toimii edellisten lisäksi tehokkaasti myös "Vaihdetaan vaippa"

Täti neuvolasta

Näin neuvolantätinä aina harmistuu, kun rokotteilla tai piikeillä pelotellaan. :(

Vierailija

Tiedän tunteesi tuon oman ajan suhteen. Arvaa kuinka nautin kun kaikki lapset on koulussa ja päiväkodissa, on hetki rauhallista ennen kuin kaaos on taas illalla valmis kotona lasten kanssa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

kotiiska88@gmail.com
 

Teemat

Blogiarkisto

2018

Kategoriat