Siitä lähtien kun olen kertonut jääväni kotiin lasten kanssa, olen saanut paljon positiivista palautetta asiasta. Suurin osa on pitänyt sitä hienona ja tärkeänä asiana. Mielestäni tämä on ainutkertainen tilaisuus olla lasteni kanssa, kun he ovat vielä pieniä.

Kuitenkin osa ihmisistä on lausunut asiaan hieman kummallisia kommentteja. Eivät he välttämättä ole tarkoittaneet pahaa, mutta näitä sammakoita on päässyt niin tutuilta kuin tuntemattomilta:

"Sä jäät sitten naiseksi taloon."

"Aijaa, minäkin olin aikoinaan hetken kotirouvana."

"Alat sitten tekemään naisten hommia!"

Ja kirsikkana kakun päällä. Oma henkilökohtainen suosikkini:

"Sä olet tommonen miesäiti"

Ymmärrän, että maailma muuttuu hitaasti. Ymmärrän, että asenteet muuttuvat hitaasti. 

Silti nämä särähtää joka kerta korvaan ja pistävät miettimään. Lähinnä siis sitä, että kuinka monimutkaisesti jotkut kutsuvat minua isäksi.

Nuo samat lauseethan olisi paljon helpompi kertoa näin:

"Sä jäät sitten isäksi taloon."

"Aijaa, minäkin olen isä"

"Alat sitten tekemään isän hommia!"

"Sä olet tommonen isä"


Helpompaa ja järkevämpää. Eikö? 
 

Kirjoittajan lapset eivät kutsu isäänsä kotirouvaksi, miesäidiksi tai naiseksi talossa. Heille hän on isi. Kyseisen isin löydät myös Instagramista, Facebookista ja Twitteristä

Kommentit (5)

punospirjo

Arvaa vaan kommentit, kun -89 H jäi O:n kaa kotiin liki vuodeksi ja paikkakunta Tki. Siinä sai äitikin oman osansa 🤐

Torey

Tunnen myös perheen jossa 90-luvulla isä jäi lasten kanssa kotiin muutamaksi vuodeksi. Harvinaista, mutta mies on sanonut sen olleen tosi hienoa aikaa! Mun mielestä kukin perhe tekee itselleen sopivalla tavalla. Asioihin vaikuttaa monet asiat. Rahatilanne, palkat, kumman hermot kestää paremmin. 😅 Niin ja sithän voi olla, ettei kumpikaan jää kotiin ensimmäisen 9kk jälkeen! Eikä senkään pitäisi syy olla sanalliseen mestaukseen.

Mua on varmaan jotkut pitäneet jopa laiskana, kun olen viihtynyt kotona. Mutta mulla äitiys menee työn ohi 10-0. Siitä maksetaan rahallisesti vähän, mutta muuten se antaa paljon.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema. 
Koti-iskä88.

kotiiska88@gmail.com
 

Teemat

Instagram