Kirjoitukset avainsanalla isänpäivä

Isänpäivä on ylihuomenna ja sen kunniaksi päätin kirjoittaa lapsieni isästä. Hänen nimensä on Mikko, hän on kahden lapsen isä, hän käy töissä pajalla ja on 20 vuotias.

 

Onhan se todellakin ihailtavaa, että mies kantaa vastuun lapsesta vain 18-vuotiaana. Hän oli vielä 17 silloin kun lähetin hänelle Facebookissa kuvan positiivisesta raskaustestistä. Myönnän, että se ei ehkä ollut paras tapa kertoa niin isosta asiasta ja vastaukseksi messengerissä sain "voi vittu, me kuollaan". Aluksi hän ei ollut kiinnostunut koko raskaudesta, mutta isänrakkaus paistoi hänen kasvoiltaan ensimmäisessä ultraäänessä. Olihan se koskettava hetki huolimatta siitä, että emättimessäni oli jäätävän kokoinen sauva ja hänen äitinsä oli samassa huoneessa, verhojen takana ettei nähnyt yksityiskohtia. Silloin tiesin, että hänestä tulisi maailman paras isä lapsilleen.

 

Esikoisen synnyttyä hän kantoi vastuun. Hän auttoi itkuisina öinä, kantoi poikaa sylissä ja vaihtoi kakkaisia vaippoja. Edes kaikki aikuisiän saavuttaneet isät eivät auta niin paljon lapsen kanssa kuin hän. Saatoin jättää vauvan hänelle siksi aikaa kun kävin punttisalilla, huoletta. Hän ei valittanut jatkuvasti vauva-arjen vaikeudesta ja jaksoi silti olla positiivinen.

 

Kaikkien niiden muutoksien myötä mitä minussa on tapahtunut, on hän pysynyt rinnallani. Hän on jaksanut kehua, vaikka raskauksien myötä lihosin yli 30 kilogrammaa. Hän on jaksanut tukea minua myös päätöksessäni ryhtyä vegaaniksi, vaikkakin vähän vastahakoisesti. Kun aloimme yrittämään toista lasta hän sanoi, että on vaihtanut tarpeeksi vaippoja elämänsä aikana, mutta tytön synnyttyä hän ihastui vauvaan ja hän vaihtaa mielellään vaippoja kun minä en jaksa.

 

 

Hän on paras isi, meidän Leolle ja Mialle.

 

Kommentit (4)

Sinilintu
2/4 | 

Voisiko joskus olla niin että miekkonen tekisi itse postauksen, jossa vastaisi hänelle esitettyihin kysymyksiin? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Uskallan väittää, että moni 21-vuotias ei vielä elä keskellä lapsiarkea.

Minä elän tätä arkea kolmen lapsen ja aviomieheni kanssa. Lapsiarkeni alkoi joulukuussa 2015 esikoispoikani synnyttyä ja tämän jälkeen sain vielä kaksi ihanaa tyttöä.

Blogissani pohdin nuoren vanhemmuuden haasteita ja kirjoitan laajalti meidän tavallisista, mutta vauhdikkaista päivittäisistä touhuistamme.

Yhteydenotot ja yhteystyöt: vahterajasmin@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017