Kirjoitukset avainsanalla kestovaipat

Esikoisen kanssa aloitimme kestovaipat 1v 4kk iässä rahan ja ihon terveuden vuoksi. Kuopus on alkanut raivoamaan yhdestäkin pissasta vaipassa joten olemme päättäneet alkaa siirtymään kestovaippoihin myös hänen kanssaan. 

 

Ihan järkyttävä määrä roskaa. Se herätteli minua ajattelemaan kestoilun aloitusta kuopukselle. Vaihdamme vaippoja usein ihan vain makuuhuoneen sängyllä kun tajuamme, että huuto on taas johtunut yhdestä pienestä pissasta. Vaippa laitetaan makuuhuonern nurkassa olevaan koriin joka on täpöten täynnä pelkkiä vaippoja iltaan mennessä. Siinä menikin sitten taas yksi kertakäyttöinen puoliksi tyhjä vaippa roskikseen. Se määrä jätettä mikä yhdestä kahden lapsen taloudesta tulee, on tarpeeksi järkyttävä jo ilman vaippoja. Minusta kestovaipatus meidän perheessä on enemmänkin velvollisuus kuin vaihtoehto, varsinkin kun roskia ei aina heti pääse viemään ulos vaan ne kertyvät parvekkeelle odottamaan viejää.

 

Vauvan iho on aina ollut hyvässä kunnossa, oli päällä sitten liberoa tai kangasta. Esikoisella tilanne oli eri ja useimmat kertakäyttövaipat sai ihon palamaan ja jopa haavoille. Katsoessani ihottumaa mietin, että mitäköhän kaikkea ne kertakäyttöiset vaipat sitten sisältävätkään, jos reaktio on iholle näin vahva. Kyllähän pissan tullessa kertakäyttöinen vaippa haiseekin aivan myrkylle, kestokäyttöinen taas pissalle. Pesuainejäämiä ei jää, jos käyttää nestemäistä pesuainetta ja pesukoneessa pyörittää vaippoja sekä imuja monella huuhtelu+linkouksella ennen kuivumaan vientiä.

 

En koe, että kestovaipatus toisi arkeen ylimääräistä tekemistä. Kestovaippailun aloittelijoita pelotellaan, että siinä pesussa ja järkkäilyssä on paljon duunia. Mielestäni ei ole. Kaikessa yksinkertaisuudessaan heität vaipat koneeseen, peset ne ja laitat kuivumaan. Seuraavana päivänä sitten taittelet imut kuoren sisään ja siinä sinulla onkin sitten valmis vaippa. Kertakäyttöisiä pitää hakea kaupasta, kuljettaa kotiin, heittää roskikseen ja viedä ulos roskakatokseen.

 

Sitä rahankulutuksen määrää. Ihan oikeasti. Silloin kun ostan vaippoja, menee se kaikki käytetty raha ulosteeseen. Vauvamme yhden viikon ulosteet maksavat 13 euroa ja sen määrän voisi kyllä käyttää niin paljon paremminkin. Kestovaipat ovat toki arvokkaita uutena ostettuna, mutta suurimman osan olemme saaneet ilmaiseksi ja osan taas Facebook-kirpputorilta pilkkahintaan. Vesimaksu sisältyy meillä vuokraan ja iso pesuaine (Kuusi euroa) kestää meidän taloudessa kuukauden ajan ja sillä pestään paljon muutakin kuin pelkästään vaippoja.

 

Nyt siis riitti rahan kulutus ulosteeseen sekä roskapussien jatkuva lainehtiminen!

 

 

 

Tulen kertomaan kestovaippailusta vielä lisääkin, ihan käytännön asioita, miten se toimii ja mitä kaikkea tulee ottaa huomioon.

 

Kommentit (1)

Jasunen
Liittynyt25.7.2017
1/1 | 

Kiitos tästä postauksesta, koin tosi hyödylliseksi kun ei jotenkin ole ollut aikaa ja kiinnostusta tähän. Nyt joku klikkasi tässäkin päässä! :) Varsinkin kun toinen vaippasankari on tulossa ja aina on ne vaipat loppu.. Ja toi ekologisuus!

* Elämältä kaiken sain -bloggari, tervetuloa lukijakseni! *

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Uskallan väittää, että moni 21-vuotias ei vielä elä keskellä lapsiarkea.

Minä elän tätä arkea kolmen lapsen ja aviomieheni kanssa. Lapsiarkeni alkoi joulukuussa 2015 esikoispoikani synnyttyä ja tämän jälkeen sain vielä kaksi ihanaa tyttöä.

Blogissani pohdin nuoren vanhemmuuden haasteita ja kirjoitan laajalti meidän tavallisista, mutta vauhdikkaista päivittäisistä touhuistamme.

Yhteydenotot ja yhteystyöt: vahterajasmin@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017