Kirjoitukset avainsanalla isyys

18 vuotias nuori mies istuu ähkivän tyttöystävänsä vieressä. Pian se kuului, nimittäin esikoisen ensipakaisu. "Onnea! Teille syntyi poika!" Kailotti kätilö joka nostaa pienen punaisen pojan vanhempiensa nähtäväksi.

Isä pääsi pitelemään poikaansa ensimmäistä kertaa kun äiti lähti suihkuun peseytymään. Tässä sinä nyt olet ja tässä olen minä. Sinun isäsi.

 

Mutta mitä tapahtui ennen vauvaa?

 

Raskaustestin näyttäessä positiivista ensimmäinen reaktio oli pelko, pelko siitä miten tulemme pärjäämään. Toinen tunne oli häpeä, eihän meillä ole ikää juuri mitään! 

Koulussa ystävät nauravat tulevalle isälle ja toteavat, että et sinä tule sen mukulan kanssa pärjäämään ja penska pilaa vain elämäsi. Myös tulevalle äidille kerrottiin, että kyllä se "isä" siitä lähtee pakoon viimeistään kun lapsi on syntynyt. Nuoret miehethän tarvitsevat niin paljon viihdykettä, naisia ja alkoholijuomia. Ei näin.

Kaikista pelotteluista huolimatta näin ei käynyt ja isä oli mukana täysillä koko raskauden, synnytyksen, vauva-ajan ja nyt uuden raskauden sekä taaperon touhuissa. Oikeaa ikää isyydelle ei siis ole. Joku ei olisi ehkä ollut valmis tähän, mutta hän oli. Jotkut ovat valmiita myöhemmin ja jotkut eivät koskaan.

 

Mittari "hyvälle isyydelle" ja "oikealle iälle hankkia lapsia" kannattaisi mielestäni vain kadottaa. Jokainen joka lapsestaan välittää haluaa olla tälle hyvä ikää katsomatta. Joku joka mielestäsi voi olla huono, voi olla lapselle ihan maailman parhain ja tärkein. Muistakaamme myös siis isiäkin ja annetaan heidän olla isiä ihan omalla, ainutlaatuisella tavallaan iästään huolimatta.

 

 

Minkä ikäinen lapsesi isä oli tullessaan isäksi?

Kommentit (6)

Vierailija
2/6 | 

Mieheni oli 27. Ei ollut valmis, eikä ole valmis vieläkään nyt kolmen lapsen jälkeen, kun ikää on 34. Erottu ollaan...

poioi
3/6 | 

mieheni oli esikoisen syntyessä 28 v minä 25v takana oli tuolloin jo 7 yhteistä vuotta. nyt takana vuosia 21 ja pojat on 13,10 ja 8

Vierailija
4/6 | 

Mieheni oli silloin 20. Itse olin 17. Nyt ikää itsellä 25 ja miehellä 28. Lapset 7v ja 2v.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Uskallan väittää, että moni 21-vuotias ei vielä elä keskellä lapsiarkea.

Minä elän tätä arkea kolmen lapsen ja aviomieheni kanssa. Lapsiarkeni alkoi joulukuussa 2015 esikoispoikani synnyttyä ja tämän jälkeen sain vielä kaksi ihanaa tyttöä.

Blogissani pohdin nuoren vanhemmuuden haasteita ja kirjoitan laajalti meidän tavallisista, mutta vauhdikkaista päivittäisistä touhuistamme.

Yhteydenotot ja yhteystyöt: vahterajasmin@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017