Nyt on vihdoin se hetki, kun remontti on tehty ja ollaan päästy suht normaaliin arkeen. Lauantaiksi oltiin sovittu tupaantuliaiset ja Vilhon 1-vuotis syntymäpäivät ja niin kuin dead lineilla on tapana, niin tämäkin osoittautui liian kireäksi. Lauantaiaamuna vielä pari minuuttia ennen vieraiden tuloa ruuvailtiin viimeisiä ruuveja paikoilleen. Ja on niitä vieläkin jokunen ruuvaamatta.

Taustatietona sen verran, että kyseessä on mun lapsuudenkoti Joensuussa, jossa olen asunut ikävuodet 0-9. Asunto on ollut vuokrattuna viimeiset 21 vuotta.

Aloitetaan sisääntulosta, eli eteinen ennen - jälkeen:

Eteisen väliovesta mennyt joskus jotain läpi, nyrkki?

Kellastuneet seinät, vanha naulakko ja valaisin, katto.

Vastakkaisella seinällä samoin kellastunut seinä jossa rakoja (??), epämääräinen naulakko ja sähkötaulu.

Vanha ovi, vanha muovimatto, maalaamattomat seinät ja patteri.
Vanha ruma muovimatto (ja vaihdettava pikkutassujen jälkeen viimeistään :)
Eteisen uusi väliovi.

Eteisen uusittu muovimatto.

Maalatut seinät, maalattu patteri, uusittu valaisin, naulakko vaihdettu itse tehtyyn.

Tästä pikkueteisestä tullaan eteisaulaan:

Kolmisenkymmentä vuotta vanha eteisaulan kaappi, jonka kohtaloa kovasti pohdittiin.

Kuvassa vasemmalla eteisaulan kaapisto.

Vessan ovi eteisaulassa ennen...
Vessan ovi jälkeen (tuonkin kyltin jättämien jälkien raaputtamisessa oli aikamoinen homma..)

Eteisaulan kaapisto maalauksen jälkeen. Vetimet myös vaihdettu ja eteisaulaan viritetty kiikku vanhasta heinäseipäästä.

Katto maalattu ja vanhat valaisimet puhdistettu.

Eteisaula keittiön suunnalta.
Wc- ennen:
Wc-ennen. Hrrrr.

Wc remontin aikana.

Ja jälkeen!

Remontti ja rakentaminenhan tunnetusti koettelevat avioliittoa, ja kyllä suurin kriisi tämän projektin aikana koettiin, kun mies tulee Kuopion reissulta ja ilmoittaa koko wc-kalusteen olevan autossa. Ei keskustelua siitä minkälaisen MINÄ haluan, ei mitään puhetta Ikean reissusta, ei edes kuvaviestiä sieltä Ikeasta. No, ihan hyvin se oli onneks valinnut. Kalustekokonaisuus (kaapit, allas, hana, valaisin) jotain 200,-

Uuden wc-pöntön kannen ostokaan ei mennyt ihan putkeen. Eka valinta meni vaihtoon ja tämän posliinisen haettuani pudotin sen pihalla asfaltille ja siitä lähti pieni pala. Noi vessapaperit oli muuten tolleen kivasti korissa jossain sisustuslehdessä. Toimii hyvin taaperoperheessä. Vilhon mielestä tosi kiva juttu.
Tapetti K-raudasta 29,- rulla, peili 5,99 Ikeasta.
Keittiö ennen:
Suosittelen lämpimästi kaikkia asunnon vuokraustoimintaa harjoittaville tai sitä suunnitteleville kirjoittamaan vuokrasopimukseen kiellon laittaa PALAPEILIÄ KOSKAAN MIHINKÄÄN! Yhdessä vaiheessa mies ilmoitti, ettei tämä yksinkertaisesti lähde tästä mihinkään ilman että seinään jää kuoppa.
Keittiö ennen

Työtaso valaisimet ja kaakeli ennen remonttia

U-uuu, liesituuletin, ehkä 30 vuotta vanha?

Keittiö jälkeen:

Peili lähti kuin lähtikin pois ja tosi siististi! Seinästä tuli oranssi tehosteseinä vanhaa puusohvaa vasten, hyllyjä vanhoista laudoista. Muut seinät maalattiin ja raot kitattiin. Listat maalattiin.

Välitila maalattiin valkoiseksi kaakelimaalilla. Vanhat työtasovalaisimet poistettiin ja jääkaappi ja liesituuletin uusittiin. Ala- ja yläsokkelit maalattiin.

Uusi työtasovalaisin lisäpistokkeilla. Tupaantuliaislahjoja!

Vanhat ruskeat pinnatuolit maalattiin, listat, seinät, katto maalattiin, uusi ruokapöytä Tori.fi:stä 40 euroa. Lattia hiottiin ja lakattiin.

Hyllynkannattimet Tokmannilta jotain 5 euroa kappale, ne maalattiin valoiseksi ja hyllyt on vanhaa lautaa isin lautakasasta.

Jääkaappi Expertiltä 480,-. Liesituuletin Ikeasta.

Seuraavaksi makuuhuoneet, eli eteisestä ensimmäinen huone on Aino ja Vilhon yhteinen huone, jota ei vaatimuksista huolimatta tehty pinkiksi, vaan päädyttiin äiti päätyi väriin joka sopisi molemmille.

Lastenhuone ennen:

Mies alkaa tajuta remontin laajuuden ja mikä häntä odottaa...

Missä kaapinovet??

Hirrrveän likainen katto, seinät ja putket.

 Lastenhuone jälkeen:

Lilaa kaappia vasten oleva seinä on keltainen.

Kaikki seinät maalattu, muovimatto vaihdettu, listat maalattu, kaapinovet asennettu ja tuunattu. Putket ja patteri maalattu. Keltainen kaappi seinällä Joensuun Rakennustorilta 12 euroa, verhot ja matto Vallilan Kevätlaulu.

Löytyihän ne kaapinovet. Hirveässä kunnossa tosin. Tuunattiin toisesta huoneesta jääneellä tapetilla ja Ikean vetimillä.

My precious.

Seuraava huone on mun ompeluhuone

Kaikki pinnat maalattu, seinä tapetoitu, muovimatto vaihdettu, listat maalattu, patteri maalattu. Ikean kalusteita kasattu.

Verho on Vallilan Artisokka
Tänne en kaapinovia halunnutkaan, pääsen nopeammin käsiksi kankaisiin!
Heti vasemmalla oleva pöytä on irrallaan pukkijaloilla, joten saan pöydän tieltä pois tarvittaessa ja nostettua pukkijaloille kun leikkaan kankaita ja kaavoja.
Seinällä aivan ihana tapetti Auringonkukka.

Ikkunan edessä ompelutaso, jossa molemmille koneille omat paikat ja hyvin valoa. Ikkunasta näkyy seuraavan kesän projekti eli leikkimökki.
Viimeinen makuuhuone on meidän makuuhuone, jossa Vilhokin vielä toistaiseksi (seuraavat 4 vuotta) majailee.

Missä kaapinovet?? Missä hyllyt??
Kaikki pinnat maalattu, patteri maalattu, listat maalattu, muovimatto vaihdettu. Sängyn päädyssä tehostevärinä harmaa, joka jäi ehkä vähän hailakaksi, olisi voinut valita tummemmankin sävyn.

Verhot Ikeasta (9,99 2kpl), lipasto vanha mäntyinen (Lord), joka maalattiin. Valaisin K-raudasta 59 euroa. Sänky myös vuoden vanha Ikeasta ostettu. Myös patjat uusittiin samaan konkurssiin.

Kaapinovet löydetty, asennettu, maalattu ja ostettu uudet vetimet (Amanda B, 12,99 4kpl).

Kaikkien makuuhuoneiden ovet karmeineen sahattu pois. Uudet karmit, ovet ja kynnykset asennettu. Ovet mielestäni hyvinkin huokeat 59,- kpl (Prisma), mutta karmit ja kynnykset nosti koko ovenuusimisbudjettia ihan mukavasti...

Olohuone ennen (kattoa jo maalattu):

Tapetit oli onneksi hyvässä kunnossa joten sen vaihtamiselta säästyttiin. Katto maalattiin, seinät maalattiin ja raot kitattiin, parketti kauttaaltaan hiottiin ja lakattiin, patteri maalattiin, listat maalattiin.

Vastakkaiselta seinältä
Alunperin olin ehdottomasti sitä mieltä, että tämä valkoiseksi. Mies sai kuin saikin ylipuhuttua, että säästetään vielä, koska kohtahan tämä iiiiihana punainen tiili tulee taas muotiin. Suostuin sillä ehdolla, että molemmille seinille tulee lattiasta kattoon ulottuvat kirjahyllyt niin, ettei tiilen pätkääkään näy.

Jälkeen:

Ja koska mieheni tuntee vaimonsa mielialanvaihtelut näköjään niin hyvin, niin yhtäkkiä remontin edetessä aloinkin hirveesti tykätä tiiliseinästä ja päätimme jättää siitä suuren osaa näkyviin ja kääntää vielä sohvankin niin että saamme ihastella tiiliseinää telkkarin takana joka ilta!
Olohuoneeseen tuli siis vain yksi kirjahyllykokonaisuus Ikeasta (koostuu siis kolmesta osasta, tai kuudesta kun yläosatkin lasketaan). Ehdittiin jo Ikeanreissulla miettiä että nyt saa ostaa kirjoja kun on niin paljon hyllytilaa, mutta eihän tänne mahdu enää juuri mitään..)

Verhot Ikeasta 2kpl 49,90, sohvapöytä Liatorp Ikeasta 149,- kiikkutuoli vanha jonka mies kauhukseni oli omatoimisesti maalannut valkoiseksi! Syntiä! Mutta on se ihan kiva.

Sohvaa mietitiin pitkään ja hartaasti ja kävin lasten kanssa rentouttavilla -not- huonekaluliikekierroksilla useaan otteeseen, että on sitten valittu valmiiksi. Päätettiin panostaa sohvaan.

Tietenkin tajuttiin vasta tupareita edeltävänä päivänä, kun lähdimme sohvaostoksille, että eihän sitä sohvaa noin vain osteta vaan se TILATAAN ja sitä ODOTETAAN monta viikkoa. Sen lisäksi että sohvan kriteerinä oli max. 245cm leveys hankalammaksi kriteeriksi tuli se, että sohva oli saatava heti mukaan...

Tämä sohva löytyi tuntien kiertelyn jälkeen Joensuun Mari kalusteesta (Laulumaa), jossa oli myös erinomainen palvelu. Vähän toista kuin Soffa&Suomen sänkytukussa (ent. suomisoffa?) jossa parkkipaikalle asti juostiin perässä ja tiputettiin vielä vähän sitä hintaa..

Valokuvat sain mielestäni kauniisti esille näillä hyllytasoilla. Jyskistä 9,90/kpl.

Yllä olevan kuvan oviaukosta pilkistää takkahuone, josta mennään saunaan. Oviaukossa ollut ennen haitariovi, mutta siihen ei ainakaan vielä laitettu ovea. Katsotaan, jos myöhemmin tulee tarve tehdä takkahuoneesta oma huone.

Takkahuone ennen:


Takkahuone jälkeen:

Seinät ja katto maalattiin ja Ainon entinen lila sänky maalattiin valkoiseksi.

Uunin edessä oleva kaakeli maalattiin kaakelimaalilla (tuli vähän liian valkoinen) ja listat vaihdettiin.

Pieni pukuhuone ennen suihkuhuonetta ja saunaa:

Ennen
Jälkeen

Ennen

Jälkeen

Myös valaisin uusittiin.
Ja vanha kaakeli maalattiin.

Suihkuhuone ennen:

Ennen

Ennen

Ennen

Ennen

Jälkeen. Hirveästi ei ole muutoksia, mutta wc-pönttö on vaihdettu, lavuaarin yläpuolella oleva peilitaso on vaihdettu ja lattia korjattu ja maalattu. Myös kaikki suihkuhuoneen 3 valaisinta vaihdettiin samanlaiseksi kuin pukuhuoneessa.

Myös patteri maalattiin.

 Saunassa jatkuu tämä sama lattia, joten siellä myös maalattiin, mutta muita muutoksia ei saunassa ole tehty, paitsi pesty perusteellisesti!

Lattia tuli kokonaisuudessaan kalleimmaksi tässä remontissa, siis parketti joka hiottiin ja lakatiin ulkopuolisella työmiehellä. Myös huoneiden muovimatot oli melkein samaa hintaluokkaa kuin parketin ehostaminen, vaikka siinä työ tehtiin itse. Kolmanneksi kirii tuo ovien uusiminen materiaaleineen.

Tässä vaiheessa tuo lattioiden hiominen oli kuitenkin helpointa ja järkevintä tehdä, kun asunto oli tyhjä ja listatkin valmiiksi irroitettu. Lattioiden hiominen ja lakkauksen kuivuminen hidasti vain meidän muuttoa usealla viikolla.

Tässä vielä lopuksi todisteita, että minäkin yritin jotain tehdä, vaikka oikeasti kaikki ylläolevat muutokset vaimon toiveiden mukaan toteutti Mauri.

Lisää kuvateksti
Viimeistä viedään! Katto maalattiin neljä kertaa.

Seiso siinä painona kun leikkaan. Vaimo hyötykäyttöön..

 Pari kuukautta remonttia takana, oli kyllä raskain kesä ikinä. Nyt tupareista on neljä päivää ja nuo neljä päivää ollaan koomattu tässä uudella sohvalla eikä olla tehty mi-tään!

Kommentit (2)

Vähän vaan kuola valuen kyttäsin sun ponikokoelmaa :P Mä meinaan keräilen noita vanhoja my little ponyja. Mutta joo hienoo jälkee ootte tehnyt ja on ihan erinäköinen talo nyt kuin ennen remonttia. Itse vain karsastan kauheesti valkoista et ite oisin valinnut muutamaan paikkaan vähän jotain muuta väriä, mutta noin kokonaisuutenaan oikein hienon näköistä teillä ja sopii hyvin yhteen värit ym. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen 31-vuotias perheenäiti alunperin Kolilta. Kirjoitan arkisista asioista, matkustelusta ja harrastuksistani käsitöistä, puutarhanhoidosta ja kuntoilusta.

 

Teemat

Blogiarkisto