Aladdin © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Aladdin on yksi monista uusista, Disneyn animaatioklassikoihin perustuvista näytelmäelokuvista. Maaliskuussa ensi-iltansa saanut Dumbo ottaa runsaasti vapauksia tarinan ja kuvituksen suhteen, kun taas esimerkiksi Beauty and the Beast - Kaunotar ja Hirviö (2017) noudattelee alkuperäistä Kaunotar ja Hirviö -animaatiota monin paikoin suorastaan pikkutarkasti.

Myös uusi näytelmäversio Aladdinista toistaa huolellisesti alkuperäisen animaation otteita.

Kiinnostavaa kyllä, Disneyn uusintafilmatisointien ikärajat ovat lähes poikkeuksetta korkeampia kuin alkuperäisteosten.

Syitä on useita; esimerkiksi Kaunottaren ja Hirviön lopputaistelu on ikärajaluokittelukriteeristön mukaan pienen katsojan näkökulmasta yksinkertaisesti realistisempi näyteltynä. Lisäksi näyteltyihin uusintaversioihin on aina hieman lisätty kierroksia - kaikki on vähän suurempaa ja intensiivisempää.

Aladdin © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Aladdin © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Vuoden 2019 ja vuoden 1992 Aladdin itse asiassa jakavat saman ikärajan 7.

Näytelmäversion sisältö on kuitenkin lähellä 12 vuoden ikärajaa:

Päähenkilön täpärä pakeneminen sortuvasta, laavan täyttämästä Ihmeiden luolasta on pitkähkö ja intensiivinen kohtaus, samoin esimerkiksi suurvisiiri Jafarin hurja muutos mahtavaksi velhoksi.

Pohjimmiltaan Aladdin on edelleen värikylläinen, humoristinen ja romanttinen musikaali. Vahva satukonteksti pehmentää ikärajasisältöjä, mutta jo 128 minuutin kesto karsinee pois pienimmät katsojat.

Lisää tietoa leffan sisällöstä ja hyvät keskusteluvinkit leffan jälkipuintiin koko perheelle löydät lasten- ja nuortenelokuvia arvioivasta Media-avaimesta!

Aladdin (Yhdysvallat 2019), ikäraja 7. Ensi-ilta 22.5.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram