Vili Vilperi -elokuva (2015). Kuvat: SF Film Finland Oy.

Vili Vilperi -piirrossarjan peruselementit ovat läsnä myös Vilin elokuvassa: päähenkilö on reipas ja optimistinen seikkailija, joka ratkoo täpäriäkin tilanteita yhdessä kivojen eläinystäviensä kanssa.

Vili Vilperi -elokuvassa tarina käynnistyy, kun koalanpoika lähtee Australian erämaahan etsimään isäänsä.

Vilin isä on ollut poissa kotoa jo vuoden ja Vilin äiti arvelee, ettei tämä ehkä koskaan palaakaan. Jossain vaiheessa tarinaa Vili itsekin uskoo menettäneensä isän. Elokuvan loppu on kuitenkin onnellinen - ja onnellista loppua varten tarvitaan muun muassa kekseliäisyyttä, yritteliäisyyttä, itseluottamusta ja rohkeutta.

Lastenelokuvalle tyypillisten myönteisten viestien ohella Vili Vilperi saattaa tarjota pienille katsojille myös ärsyttäviä hokemia.

Jos lapsesi tarttuu herkästi kärkevien hahmojen letkautuksiin, varaudu keskustelemaan aiheesta.

Vilillä on nimittäin tapana ilmaista esimerkiksi turhautumistaan ja suuttumustaan rempseästi nimittelemällä.

Keskusteluideat leffan teemojen purkuun löydät lasten- ja nuortenelokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Media-avain tarjoaa kuvaohjelmalain mukaisen ikärajan rinnalle myös ikäsuosituksen: minkä ikäiselle katsojalle elokuva on omiaan? Mitä voimakkaampi vihreä, sitä parempi.

Ota kuitenkin aina riittävästi etukäteen selvää elokuvasta ja harkitse varsinkin ikäjouston käyttöä lapsikohtaisesti!

Vili Vilperi -elokuva (Blinky Bill the Movie, Australia/Yhdysvallat 2015), ikäraja 7. Ensi-ilta 14.6.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram