Kuva: The Happytime Murders (2018). Kuva: Hopper Stone, Motion Picture Artwork © 2017 STX Financing, LLC. All Rights Reserved.

The Happytime Murders näyttää erehdyttävästi Muppet-elokuvilta, mutta tällä kertaa ollaan Los Angelesin pimeällä puolella, kun huopainen yksityisetsivä ja kovaksikeitetty ihmispoliisi alkavat selvittää nukkemurhien sarjaa.

Elokuvan ote on hieman samanlainen kuin räävittömässä Sausage Partyssa (2016), joka päättyy elintarvikkeiden orgioihin.

The Happytime Murders on sekoitus film noiria, buddy-komediaa ja alamaailman törkyä. Pehmoiset nuket ovat narkkareita, seksiaddikteja, pikkurikollisia ja sarjamurhaajia. Eikä siinä mitään, kysehän on härskistä mustasta komediasta, joka varmasti löytää yleisönsä.

Ongelmia saattaa aiheuttaa elokuvan ikäraja K12

Kuvaohjelmalain kriteeristö huomioi pääasiassa sen, mitä elokuvassa käytännössä näytetään. Epärealistisuus, animaatio, komediallinen konteksti ja vaikkapa käsinuket tapaavat laskea ikärajaa. Niin kävi Sausage Partyn (ikäraja 12) tapauksessa, ja niin on käynyt myös The Happytime Murdersin (ikäraja 12) kohdalla.

Kuva: Richard Cartwright / Motion Picture Artwork © 2017 STX Financing, LLC. All Rights Reserved.
Kuva: Richard Cartwright / Motion Picture Artwork © 2017 STX Financing, LLC. All Rights Reserved.

Elokuvassa on jonkin verran ihmiseen kohdistuvaa, yliampuvaa väkivaltaa, mutta enimmäkseen törkeydet ovat nukkejen välisiä. Mustekala ja lehmä tekevät pornoelokuvaa, eikä se näky tule hetkeen poistumaan katsojan mielestä. Eräässä toisessa kohtauksessa spermaa lentää litrakaupalla nukkejen lemmiskelyn päätteeksi. Kaikki hahmot puhuvat tietenkin ruokottomasti. Ja toki nukkeja ampua posautellaan armotta, mutta siinä hommassa pölisee vain vanu.

Mitä siis opimme? Pelkkä ikäraja harvoin kertoo elokuvasta riittävästi.

The Happytime Murders on selkeästi aikuisyleisölle suunnattu elokuva. Se selviää hyvin jo trailerista - mutta 12 vuoden ikäraja saattaa silti hämätä.

Allaoleva traileri on sitten ainakin omasta mielestäni NSFW eli ei sovi katsottavaksi töissä, julkisissa kulkuneuvoissa tai lasten läsnäollessa. Lisäksi saatat saada haavan sieluusi.

The Happytime Murders (Yhdysvallat 2018), ikäraja 12. Ensi-ilta 24.8.2018.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram