Susikoira Roi (1987). Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen.

Kaikissa tähän postaukseen valitsemissani elokuvissa tapahtuu hyppy tuntemattomaan - usein matka maalta kaupunkiin, joskus jopa maailman ympäri. Nuortenelokuvatärppinä on teiniraskaudesta (hyppy tuntemattomaan sekin) kertova draamakomedia Juno. Ja jutun lopusta löytyy koko kesän pelastava Yle Areenan seikkailupaketti!

Elokuvia lapsille ja nuorille:

Enoni on toista maata (Ranska, Italia 1958), ikäraja S. Hupsu herra Hulot yrittää pärjätä huippumodernissa kaupunkikodissa sukulaisvierailulla.

To 21.6. klo 21, Yle Teema.

Zambezia - Lintukodon siipiveikot (Etelä-Afrikka 2012), ikäraja 7. Haukka nimeltä Kai lentää pesästä lintujen suurkaupunkiin ja päätyy puolustamaan tienoota liskopahiksilta. Lue elokuvasta lisää Common Sense Median sivuilla.

Pe 22.6. klo 9, Nelonen.

Pikku Delfiini - Unelmien laineilla (Argentiina 2009), ikäraja 7. Daniel-delfiini seikkailee merellä ja löytää elämän tarkoituksen.

Pe 22.6. klo 10:45, Nelonen.

Babe suurkaupungissa (Yhdysvallat 1998), ikäraja 7. Puhuva Babe-possu ja eläinystävät seikkailevat kaupungissa. Jatko-osa on muuten ensimmäistä, herttaista maatilatarinaa synkempi! Lue elokuvasta lisää Common Sense Median sivuilla.

La 23.6. klo 19 ja su 24.6. klo 14, TV5.

Maailman ympäri 80 päivässä (Usa, Saksa 2004), ikäraja 12. Keksijä Phileas Fogg (Steve Coogan) ja uskollinen palvelija Passepartout (Jackie Chan) yrittävät voittaa vedon Jules Vernen romaaniin perustuvassa seikkailukomediassa.

To 21.6. klo 21 ja la 23.6. klo 16:35, Nelonen.

Juno (Yhdysvallat 2007), ikäraja 12. Omapäinen, 16-vuotias Juno-tyttö tulee vahingossa raskaaksi. Lue elokuvasta lisää Common Sense Mediassa ja Koulukinon sivuilla.

Pe 22.6. klo 21, Sub.

Neuvokkaita lapsia ja jännäreitä veden äärellä

Areenassa on julkaistu muhkea paketti kotimaisia lasten ja nuorten seikkailusarjoja menneiltä vuosikymmeniltä. Toivotut-paketti sisältää kahdeksan Susikoira Roi -jakson lisäksi mm. Pertsan ja Kilun seikkailuja 60-luvulta, Suolaista vettä -nuortensarjan (2002) ja Reetta Robinson -lyhytelokuvan, jossa 8-vuotias Reetta ja pikkuveli asustavat hetken autiolla saarella. Ihanaa!

Onko jokin paketin sarjoista tai elokuvista sinulle juuri se nostalgisin? Entä mitä arvelet, uppoavatko Pertsan, Kilun, Reetan, Tomin, Roi-koiran ja kumppanien seikkailut myös nykylapsiin?

Susikoira Roi (1987). Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen.
Susikoira Roi (1987). Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen.

Kommentit (2)

Heli Metsätähti
Liittynyt28.3.2018

Meillä on nyt kokeiltu Susikoira Roita kahteen alakoululaiseen. Toimii! Sarja on niiden mielestä myös herttaisen vanhanaikainen, mutta tarinan jännitteet ei ole selvästikään vanhentuneet. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram