Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset (2018). Kuvat © Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Harry Potter -kirjat ja elokuvat ovat sellaista kulttuuria, joka vetoaa todella monen ikäisiin.

Myös J.K. Rowlingin luomaan taikamaailmaan sijoittuva Ihmeotukset-elokuvasarja tarjoaa katsojalle erilaisia tarttumapintoja. Toisaalta se sisältää näyttävää fantasiaseikkailua, humoristisia kommelluksia ja runsaasti maagisia yksityiskohtia. Toisaalta käsitellään vakavia teemoja kuten eriarvoisuutta ja radikalisoitumista.

Uusi jatko-osa Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset on edeltäjäänsä synkempi

Seikkailua keventävä huumori jää vähäiseksi. Vakavasävyisessä elokuvassa on myös paljon uusia hahmoja ja juonenkäänteitä, jotka vaativat tarkkaa seuraamista. Elokuvan ikäraja on 12.

Tarinan edetessä velhoja vaaditaan valitsemaan puolensa, ja Lisko Scamanderin (Eddie Redmayne) lahjomattomuus tulee tarpeeseen. On kuitenkin sääli, että taikazoologi jää otuksineen sivuosaan, sillä hän on hieno hahmo - epätyypillinen sankari, sosiaalisesti kömpelö mutta empaattinen ja omaehtoinen.

Lasten- ja nuortenelokuvia arvioiva Media-avain nostaa Grindelwaldin rikosten myönteisistä viesteistä esiin erityisesti hahmogallerian moninaisuuden:

Tarinassa on mukana monenvärisiä ja -kokoisia ihmisiä.

Allaolevassa kuvassa näet jopa yhden jästin Tylypahkan porteilla.

Media-avain antaa Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuvan myönteisille viesteille 3/5 pistettä. Pohdittavaa leffa tarjoaa erityisesti vallanhimon, ystävyyssuhteiden ja joukkoon kuulumisen tiimoilta.

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Iso-Britannia/Yhdysvallat 2018), ikäraja 12. Ensi-ilta 14.11.2018.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram