Avengers: Infinity War (2018). Kuva: ©Marvel Studios 2018

Yhteistyön voima on yksi nykyelokuvien tyypillisimmistä myönteisistä viesteistä, olipa kyse sitten scifi-seikkailusta, lasten animaatiosta tai supersankaritoiminnasta. Jääräpäisinkään sankari ei pärjää yksin - ei edes Lego-Batman.

Marvelin megaelokuva Avengers: Infinity War näyttää mallia tulevaisuuden työelämätaidoissa

Iron Man, Thor, Hämähäkkimies ja kumppanit hyödyntävät universumia pelastaessaan luovaa ajattelua, joustavuutta ja muutautumiskykyä sekä tietenkin yhteistyötaitoja.

Kun superroisto Thanos käynnistää tuhosuunnitelmansa, Avengersit eivät pysähdy miettimään, pitäisikö asialle tehdä jotain ja miksi. Ehkä sankarit ovat ehtineet miettiä motiivejaan ja ihmiskunnan arvoa riittävästi jo aiemmissa elokuvissaan.

Thanos tappaa talossa ja puutarhassa. Kuva: ©Marvel Studios 2018
Thanos tappaa talossa ja puutarhassa. Kuva: ©Marvel Studios 2018

Vaikka elokuvan väkivalta on sarjakuvamaisen epärealistista, alkaa sydänalasta siepata, kun katsojalle tutuiksi ja ehkä rakkaiksikin käyneet hahmot saavat kärsiä. Mitä nuorempi katsoja, sitä tärkeämpiä ovat elokuvien sulkeumat ja onnelliset loput. Molemmat puuttuvat Avengers: Infinity Warista - jatko-osa kun tulee teattereihin vasta vuoden päästä.

Cliffhanger voi jäädä vaivaamaan nuorta katsojaa: ei iltasatuakaan kannata lopettaa sellaiseen kohtaan, jossa Ronja Ryövärintytär istuu yksin lumihangessa keskellä metsää hädissään, jalka kakkiaisten pesään juuttuneena.

Sankarien henkilökohtaiset uhraukset ovat Avengers: Infinity Warin keskeistä tematiikkaa. Tarina on synkkä ja epätoivoinenkin. Taistelukohtaukset ovat massiivisia ja niitä nähdään lähes jatkuvalla syötöllä. Samalla elokuvaa kuitenkin keventävät Marvel-elokuville tyypilliset sutkaukset ja huumorin pilkahdukset.

Media-avain antaa Avengers: Infinity Warin myönteisille sisällöille 3,5/5 pistettä. Media-avaimen arvion ja keskusteluvinkit elokuvasta voit lukea täältä.

Avengers: Infinity War (USA 2018). Ensi-ilta 25.4.2018.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram