Rampage: Iso kohtaa isomman (2018). Kuva: Warner Bros.

Rampage: Iso kohtaa isomman -elokuva perustuu 80-luvun videopeliin, jossa tuhotaan taloja jättimäisillä mutanttieläimillä. Elokuvan ikäraja on 12 ja ikärajan perusteina väkivalta ja ahdistus.

Toimintaelokuvassa juonta on hitusen verran enemmän kuin alkuperäisessä pelissä, vaikka kaikki tapahtumat pyörivätkin räjähdysten, riepottelun ja sortuvien rakennusten ympärillä. Elokuvan päähenkilö Davis (Dwayne Johnson - siis luultavasti se iso, johon elokuvan nimi viittaa) on salametsästystä vastustava eläinten ystävä ja entinen sotilas. Geneetikko Kate (Naomie Harris) on vuoroin tarinan aivot, vuoroin neito pulassa.

Rampage edustaa hiukan nostalgista, kasarinmakuista toimintaa, jossa yliampuvaa väkivaltaa on paljon. Elokuvan väkivalta ei ole kuitenkaan aivan niin graafista eikä sen konteksti niin realistinen, että ikäraja voisi kuvaohjelmalain kriteerien mukaan olla 16. Päämäärätön tuhoaminen voi olla katsojasta riippuen viihdyttävää tai ahdistavaa.

Lue elokuvasta lisää Media-avaimesta.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram