Once Aurora (Norja 2018). Kuva: Cat&Docs.

32. Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali järjestetään Helsingissä 19.-29.9. Ohjelmistossa on perinteisesti erikoisuuksia maailman eri kolkista, ja varsinaisia lastenelokuvia esitetään vain koululaisille tarkoitetussa Pulpettikino-esityssarjassa.

Onnistuin kuitenkin poimimaan festivaaliohjelmistosta muutamia kiinnostavia leffoja nuorille katsojille, sanotaan vaikka 7-16-vuotiaille. Tärppilistalta löytyy animaatioita, musadokkareita, nuoruuskuvauksia - ja yksi ysäriklassikkokin.

Koska kyse on kansainvälisestä elokuvafestivaalista, leffoissa ei ole suomenkielistä tekstitystä. Englanninkielinen tekstitys on tarjolla silloin, kun dialogin kieli on jokin muu kuin englanti (poikkeuksena se ysäriklassikko, joka on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi).

Jakob, Mimmi ja puhuvat koirat

Latvia/Puola 2019, ikäraja S

Dog Town -lastenkirjaan perustuvassa animaatiossa serkukset Jakob ja Mimmi lyöttäytyvät yhteen kulkukoirien kanssa pelastaakseen asuinalueensa puiston. hiff.fi/elokuvat/jacob-mimmi-ja-puhuvat-koirat/

 

Children Who Chase Lost Voices

Japani 2011, ikäraja 12

Maaginen tarina Your name. -animen ohjaajalta. hiff.fi/elokuvat/children-who-chase-lost-voices/

 

Tuulen laakson Nausicaä

Japani 1984, ikäraja 12

Hayao Miyazakin lumoava animeklassikko on nähtävä isolta kankaalta. hiff.fi/elokuvat/tuulen-laakson-nausicaa/

 

Leslie on Fire

Ruotsi 2018, ikäraja 12

Ruotsalainen räppäri Leslie Tay työstää debyyttilevyään ja opettelee ilmaisemaan tunteitaan kovaksikeitettyjen nuoruusvuosien jälkeen. hiff.fi/elokuvat/leslie-on-fire/

 

Once Aurora

Norja 2018, ikäraja 7

Norjalaiselle Aurora Aksnesille eli pop-sensaatio AURORAlle musiikki on intohimo, mutta nousukiito tuo mukanaan myös managereita, faneja, keikkakiertueita ja vaatimuksia. hiff.fi/elokuvat/once-aurora/

 

10 Things I Hate About You

Yhdysvallat 1999, ikäraja S

Romanttinen high school -komedia, velmu Shakespeare-filmatisointi, ysäriklassikko, toimii edelleen, ei lisättävää. Huom! Elokuva on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. hiff.fi/elokuvat/10-things-i-hate-about-you/

 

Yllämainittujen elokuvien lisäksi ohjelmistossa on kiinnostavia nuoruuskuvauksia, kuten tyttöskeittileffa Skate Kitchen ja poikaskeittileffa Mid90s, sekä myöhemmin teatterilevitykseenkin tuleva, Berliinin elokuvajuhlilla palkittu draama System Crasher, joka kertoo sijaiskotikierteeseen joutuneesta, aggressiivisesta 9-vuotiaasta Bennistä. Huom! Näiden elokuvien ikäraja on 16, enkä ole niitä itsekään vielä nähnyt.

Koko R&A-festivaalin ohjelmisto löytyy osoitteesta hiff.fi ja liput ovat myynnissä 12.9. alkaen. Muutamat tämän listankin elokuvista muuten lähtevät festarin jälkeen R&A-kiertueelle ympäri Suomen. Hyvällä tuurilla (tai ehdottamalla asiaa vaikka paikalliselle kirjastolle) joku näistä leffoista voi siis saapua juuri teille päin!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram