Playmobil (2019). Kuva: Nordisk Film.

Kaksin jääneet sisarukset Charlie ja Marla ovat vähällä unohtaa leikin tärkeyden mutta tempautuvat viime hetkellä seikkailuun Playmobil-universumissa.

Playmobil Elokuvaa tulee herkästi verrattua Lego-elokuviin, eikä ihme, perustuvathan molemmat lelubrändiin ja mielikuvitusmaailmoissa seikkailuun.

Oivaltaviin palikkafantasioihin verrattuna Playmobil on kuitenkin kuin laihaa mehua; vauhtia ja sähläämistä on lähes saman verran, mutta käsikirjoitukseen tai nokkeluuksiin ei ole panostettu.

Elokuvan keskeiset viestit ovat myönteisiä

Playmobilissa yvät ystävät auttavat toisiaan, ja viimeistään täpärissä tilanteissa ymmärretään, mikä elämässä on tärkeää.

Parannuskeinoksi liian nopeaan aikuistumiseen Playmobil-elokuva tarjoaa Amelia Earhartin lausahdusta: “Tärkeintä on itse seikkailu”. Road movielle tyypillisesti roolihahmojen kasvu tapahtuu huiman matkan sivutuotteena.

Lasten- ja nuortenelokuvia arvioiva Media-avain kiittää Playmobilin prososiaalista virettä:

"Päähenkilöt ovat sinnikkäitä ja kekseliäitä. Vaikka kaikki eivät aina toimi järkevästi tai reilusti, he tarjoavat lopulta hyviä yhteistyömalleja ja toisen auttamisen esimerkkiä.  Pienten katsojien kanssa kannattaa ottaa huomioon, että taistelukohtauksia on paljon. Hyvis- ja pahisroolit ovat selkeät."

Media-avaimesta löydät lisää tietoa elokuvan sisällöstä ja myös keskusteluvinkit elokuvaelämyksen purkuun!

Playmobil Elokuva (Playmobil: The Movie, Ranska/Saksa 2019), ikäraja 7. Ensi-ilta 27.9.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram