Unna ja Nuuk (2006). Kuva: FS Film Oy

Syyslomalla elokuvateattereissa on runsaasti katsottavaa perheille, mutta joskus on mukavinta käpertyä porukalla kotisohvalle.

Yle Areenassa ei ole tällä hetkellä juurikaan tarjolla varsinaisia lastenelokuvia - mutta yksikin riittää! Kotimainen seikkailuelokuva Unna ja Nuuk (2006) kuljettaa katsojan esihistorialliselle ajalle. Elokuvan ikäraja on 7.

Areenasta kannattaa toki tsekata myös kesällä vinkkaamani nostalgiapaketti (josta asiaa tuon linkatun jutun lopussa), joka on edelleen katsottavissa ja isältää muun muassa kuolemattoman Susikoira Roi -sarjan molemmat tuotantokaudet.

Lisäksi Areenasta löytyy joukko mykkäelokuvan koomisen kivikasvon, Buster Keatonin lyhytelokuvia, joiden ilmeikkyys kutkuttaa ikään katsomatta. Suosittelen!

Netflixistä ei löydy kaikkea, mutta melkein jokaiselle löytyy jotakin. Tarjolla on ainakin tuttuja ison budjetin animaatioelokuvia (mm. Näin koulutat lohikäärmeesi), laadukkaita lastenelokuvia (mm. Paddington) ja klassikoita (mm. Ihmemaa Oz). Muutamasta mainiosta lasten sarjasta olen jo kirjoittanutkin tässä jutussa. Jos haluaa kokeilla jotain uutta, voi Netflixistä katsoa myös vaikkapa Bollywood-musikaalia, all black cast -komediaa tai ruotsalaista nonsensea.

Oman syksymme kiinnostavimpia löytöjä on ollut surrealistinen kummitusjuttu Piha-aidan tuolla puolen

Animaatiosarja kertoo outoon metsään eksyneistä veljeksistä, jotka kohtaavat matkallaan kummallisia ja pelottavia asioita onkivista kaloista karmivaan kurpitsapääkulttiin. Americana-outo ammentaa satuperinteestä ja Uuden Englannin talikko ja hilkka -estetiikasta. Nykylapset kuvaavat sitä osuvasti sanalla creepy. Sarjaa voivat kokeilla kammotuksesta kiinnostuneet yli 9-vuotiaat.

Hokkus pokkus, Mikko Mallikas

Netflixissä saatavilla olevista leffoista suosittelen 4-7-vuotialle Hokkus pokkus, Mikko Mallikas -animaatiota niin usein kuin vain jaksan.

Elokuva tavoittaa hienosti ja lempeästi kouluiän kynnyksellä olevan lapsen maailman, tunteet ja sen ristiriidan, että on yhtaikaa jo iso mutta kuitenkin vielä pieni.

Parvana (The Breadwinner)

Sosiaalisesti tiedostaville varhaisteineille ja teineille sopii irlantilais-kanadalainen Parvana (The Breadwinner).

Oscar- ja Golden Globe -ehdokkaanakin ollut, realistista kerrontaa ja fantastisia satujaksoja yhdistelevä animaatioelokuva kertoo 11-vuotiaasta tytöstä, joka kamppailee perheensä puolesta talebanien hirmuvaltaa vastaan Afganistanissa. Leffa on rankka ja riipaiseva mutta myös toiveikas.

Elokuvaa ei ole virallisesti luokiteltu Suomessa, mutta mielestäni sen ikäraja olisi kuvaohjelmalain kriteerien mukaan K12.

Elokuvateatterien leffakattaukseen kannattaa tutustua Koulukinon Media-avain-palvelussa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram