Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvassa tavataan mm. Risto Räppääjä (Silmu Ståhlberg), Lennart Lindberg (Ylermi Rajamaa) ja Pakastaja-Elvi (Jenni Kokander). Kuva: Jouko Piipponen / Solar Films

Keräsin yhteen kuusi lapsille, nuorille ja koko perheelle sopivaa elokuvaa, jotka nähdään valkokankailla tammi-helmikuussa.

Tällä viikolla ensi-iltansa saa kaksi melko erilaista - mutta pohjimmiltaan yllättävän samanlaista - elokuvaa. Molemmat leffat nimittäin kertovat altavastaajista ja poikkeuksellisesta ystävyydestä.

Bumblebee

Transformers-universumiin sijoittuvassa leffassa seurataan 18-vuotiaan Charlien (Hailee Steinfeld) ja keltaiseksi kuplavolkkariksi muuntautuvan Bumblebee-robotin ystävystymistä.

Ensi-ilta 4.1.2019. Ikäraja 12.

Mia ja valkoinen leijona (Mia and the White Lion)

Nuori Mia kasvaa etelä-afrikkalaisella leijonafarmilla. Mian ja harvinaisen, valkoisen leijonanpennun välille kehittyy poikkeuksellinen ystävyyssuhde, joka vaatii Miaa lähtemään uhkarohkealle seikkailulle.

Ensi-ilta 4.1.2019. Ikäraja 12.

Parin viikon hengähdystauon jälkeen on luvassa suuren kokoluokan animaatiojatko-osia

Näin koulutat lohikäärmeesi 3 (How to Train Your Dragon: The Hidden World)

Hikotus on epätodennäköinen sankari, joka kasvaa edelleen rempseän fantasiaseikkailun kolmannessa osassa. Myös Hampaaton-lohikäärme kohtaa uudenlaisia haasteita.

Ensi-ilta 25.1.2019. Ikäraja ei vielä tiedossa, mutta elokuvasarjan edellisten osien ikäraja on 7.

Räyhä-Ralf valloittaa internetin (Ralph Breaks the Internet)

Ralfin ja Nelli Karamellin kutkuttavan epäsuhtainen kaksikko lähtee etsimään Sokerihuuma-peliin varaosaa netistä. Trailerin perusteella jatko-osa muistuttaa pahaenteisesti surullisenkuuluisaa Emoji-elokuvaa - mutta näkemättä ei kannata tuomita mitään!

Ensi-ilta 1.2.2018. Ikäraja 7.

Lego elokuva 2 (The Lego Movie 2: The Second Part)

Ulkoavaruuden Duplot aiheuttavat sekaannusta Palikkalassa. Emmetin, Lucyn ja kumppanien sankariteot ovat taas tarpeen. Lego-elokuvan tarina jatkunee ensimmäisen osan tapaan värikkäillä ja villeillä raiteilla.

Ensi-ilta 8.2.2019. Ikäraja ei ole vielä tiedossa.

Hiihtoloman vetonaulaksi ehtii vielä yksi kotimainen lastenelokuva

Risto Räppääjä ja pullistelija

Risto Räppääjä -kirjoista ja elokuvista tutut hahmot lähtevät mökkeilemään ja tutustuvat voimailua harrastavaan isä-poika-kaksikkoon. Elvi-tädistä leivotaan kädenvääntövalmentaja.

Ensi-ilta 15.2.2019. Ikäraja ei ole vielä tiedossa.

 

Onko joku näistä leffoista sellainen, jota teillä jo odotetaan? Kaikista elokuvista kannattaa lukea ensi-illan kynnyksellä lisätietoa myös lasten- ja nuortenelokuvia arvioivasta Media-avaimesta!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram