Ant-Man and The Wasp (2018). Kuvat (c) Marvel Studios 2018.

Muurahaismies (Paul Rudd) ja Ampiainen (Evangeline Lilly) muuttuvat napin painalluksella minikokoisiksi ja supervahvoiksi maailman pelastajiksi. Marvelin Ant-Man and The Wasp on jatkoa muutaman kesän takaiselle Ant-Man-supersankarielokuvalle.

Supersankarielokuvissa on yleensä vahva seikkailullinen konteksti ja hyvän taistelu pahaa vastaan, mutta ne eivät ole sellaisenaan lastenelokuvia.

Toistan, supersankarielokuvat eivät ole lastenelokuvia.

Varttuneemman jälkikasvun kanssa ne sopivat usein mainiosti koko perheen elokuviksi, ja niitä voidaan tehdä myös lapsiyleisöä silmällä pitäen (esim. Lego Batman, pohjoismainen lastenelokuvasarja Ant-Boy ja myöhemmin tänä vuonna nähtävä Hämähäkkimies-animaatio Spider-Man: Kohti Hämähäkkiversumia).

Ant-Man and The Wasp on kuitenkin eräänlainen väliinputoajaelokuva samaan tapaan kuin vaikkapa Disneyn näytelty versio Kaunottaresta ja hirviöstä (molempien ikäraja on 12). Siinä on takaa-ajokohtauksia, toimintaväkivaltaa ja kuolemanvaaraa, mutta se on ennen kaikkea komedia ja seikkailu, joka herkuttelee mittakaavaeroilla ja yhteen hiileen puhaltamisella.

Kuvaohjelmalain luokittelukriteerien perusteella Ant-Manin ikäraja (12) on melko yksiselitteinen, mutta samalla leffa on yleistunnelmaltaan kevyt, jopa turvallinen, ja siinä on useita kohtauksia, jotka voisivat olla suoraan lastenelokuvasta.

Onkin hyvä muistaa, että pelkkä ikäraja ei kerro elokuvasta kovinkaan paljon.

Ant-Manin kanssa saman ikärajan jakavat muun muassa Nälkäpeli-elokuvat, joissa teinit tappavat toisiaan suorassa lähetyksessä, American Pie -tyyppiset seksikomediat sekä Winston Churchillistä ja Iso-Britannian kohtalonhetkistä kertova, haudanvakava sotadraama Synkin hetki.

Kättä pidempää siihen, minkä ikäiselle leffa voisi sopia, antaa lasten- ja nuortenelokuvia arvioiva Media-avain. Ant-Man and The Wasp -leffan arvion löydät täältä.

Ant-Man and The Wasp (Yhdysvallat 2018). Ensi-ilta 4.7.2018.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram