The Grinch. Kuva © 2018 Universal Pictures International. All Rights Reserve.d

Grinch on vihreä otus, joka asuu koiransa kanssa ärsyttävän hyväntuulisista, joulua rakastavista kyläläisistä. Kun kylässä valmistaudutaan kaikkien aikojen muhkeimpaan joulunviettoon, Grinch päättää varastaa joulun.

The Grinch -animaatioelokuvan mittaan käy ilmi, että Grinchin murjottamisella on syynsä. Otus vaikuttaa häijyltä ja itsekkäältä, mutta hänkään ei ole läpeensä paha.

Ystävällisyys ja anteeksi antaminen ovat elokuvan avaintekijöitä.

Jouluisen elokuvan tuotannosta vastaa Illumination-studio, joka tunnetaan Itse ilkimys -elokuvista. Tässäkin leffassa kuullaan Pharrell Williamsin musiikkia, ja muutenkin studiolle ominainen hyvänsuopa letkeys on läsnä, vaikka päähenkilö onkin karvainen äkäpussi.

Grinch onnistuu kuitenkin kylvämään ympärilleen pahaa mieltä - ja se voi vaivata herkkiä katsojia.

Leffaan kannattaakin tutustua myös lasten- ja nuortenelokuvia arvioivassa Media-avaimessa, jossa ruoditaan tätäkin puolta elokuvasta.

Toisenlaisessa tarinassa soidut ja talikot olisivat takuulla herisseet, kun Grinch jää kiinni tekosistaan, mutta kyläläiset jaksavat kiinnittää huomionsa hyvään toisessa. Se on hienoa.

Mutta edes joulukoristeiden ja lahjojen vieminen ei riistä kyläläisiltä heidän joulumieltään. Joulutunnelma on sittenkin jossain muualla kuin kulutusjuhlassa! Media-avain antaakin leffan myönteisille viesteille 4/5 pistettä.

The Grinch (Yhdysvallat 2018), ikäraja 7. Ensi-ilta 9.11.2018.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram