I Feel Pretty (2018). Kuva: Finnkino Oy

Renee (amerikkalaiskoomikko Amy Schumer) on yritteliäs ja suorasukainen newyorkilainen, jolla ei mielestään ole mitään saumaa päästä unelmatyöhönsä kosmetiikkajätin pääkonttoriin langanlaihojen mallien joukkoon. Eräänä päivänä Renee kuitenkin lyö päänsä ja alkaa rakastaa peilikuvaansa.

I Feel Pretty on komedia aikuisista aikuisille, mutta sen ydinsanoma on ehdottoman tärkeä myös nuorille: olet hyvä tuollaisena!

Jatkuva vertailu ja epävarmuus syövät elämäniloa ja itsetuntoa. Uusi Renee on mielestään taitava ja kaunis ja uskaltaa siksi heittäytyä kohti unelmiaan. Yhtäkkiä Renee ei häpeä mitään - eikä komediaan paljon muuta vaaditakaan. Mutta eikö olekin hiukan surullista, että naisen on saatava vakava aivotärähdys pitääkseen itsestään?

Renee osallistuu täysin siemauksin bikinikisaan, koska voi. Kuva: I Feel Pretty (2018), Finnkino Oy
Renee osallistuu täysin siemauksin bikinikisaan, koska voi. Kuva: I Feel Pretty (2018), Finnkino Oy

I Feel Pretty arvostelee ulkonäkökeskeisyyttä ja kannustaa hurraahuutojen saattelemana jokaista katsojaa hyväksymään itsensä. Toisaalta elokuva myös toistaa ulkonäköstereotypioita, jotka eivät välttämättä kestä kriittistä tarkastelua.

Elokuvien myönteisiä viestejä lasten ja nuorten kannalta tarkasteleva Media-avain antaa elokuvalle 2,5/5 pistettä. Koko arvion ikäsuosituksineen ja keskusteluideoineen voit lukea täältä.

I Feel Pretty (Yhdysvallat 2018). Ensi-ilta 11.5.2018.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram