Pokémon Detective Pikachu (2019). Kuva © Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Näyttelijöitä ja animoituja otuksia yhdistelevä Pokémon Detective Pikachu kiinnostaa pieniäkin Pokémon-intoilijoita. Elokuvan ikäraja on kuitenkin 12. Millainen leffa siis on kyseessä?

Detective Pikachu on sekoitus toimintaa, seikkailua ja dekkaria. Tunnelma vaihtelee Jurassic Parkista sumuiseen film noiriin ja vauhdikkaisiin supersankarielokuviin. Lastenelokuvasta ei siis ole kyse.

21-vuotias päähenkilö Tim (Justice Smith) selvittää isänsä outoa katoamista kaupungissa, jossa ihmiset ja pokémonit elävät rinnakkain. Etsiväparikseen Tim saa Pikachun (äänenä Ryan Reynolds), joka on pinnalta suloinen mutta sisältä varsin railakas kaveri.

Pokémon Detective Pikachu (2019). Kuva © Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.
Pokémon Detective Pikachu (2019). Kuva © Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.


Leffassa on runsaasti toimintakohtauksia, pitkäkestoista vaaraa ja uhkaavia tilanteita, mutta erikoiset otukset ja lämmin huumori pehmentävät kokonaisuutta niin, että elokuvaan on mahdollista tilanteen mukaan soveltaa myös kuvaohjelmalain sallimaa 1-3 vuoden ikäjoustoa.

Lasten- ja nuortenelokuvia arvioiva Media-avain listaa myös Pokémon Detective Pikachun myönteisiä sisältöjä:

“Elokuvan teemoina ovat ystävyys, yhteistyö ja rohkeus tehdä radikaalejakin tekoja tärkeän asian puolesta.”

Media-avaimen arviosta löytyy leffan sisältöä ruotivan arvion ja ikäsuosituksen lisäksi myös keskusteluideoita, joiden avulla voi houkutella nuorta katsojaa pohtimaan elokuvan teemoja jälkikäteen. Suosittelen!

Pokémon Detective Pikachu (Yhdysvallat 2019), ikäraja 12. Ensi-ilta 10.5.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram