Viidakon veijarit (2017). Kuva: Cinemanse Oy

Jo pienten lasten kanssa voi tarkkailla, millaisista aineksista sankareita ja pahiksia rakennetaan elokuvissa.

Ranskalainen animaatioelokuva Viidakon veijarit kertoo eläinystävyksistä, jotka auttavat viidakon asukkaita erilaisissa pulmatilanteissa. Joukkoa johtaa asiallinen Mauri, tiikeriemon adoptoima pingviini. Jengiin kuuluvat myös lepakko, kummituseläin, gorilla ja kala.

Nämä viidakon veijarit joutuvat vastakkain pahan koala Igorin ja tämän paviaaniarmeijan kanssa. Igor haluaa kostaa kokemansa vääryydet ja räjäyttää koko tienoon taivaan tuuliin.

Lastenelokuvissa toistuva, mustavalkoinen hyvä-paha-asetelma voi kyllästyttää aikuista, mutta sillä on merkittävä rooli lapsen moraalikäsityksen rakentajana ja juonen selkeyttäjänä.

Viidakon veijarit -elokuvan sankarit ovat kuitenkin epätavallisia, sillä ne ovat harvinaisen tavallisia. Eläimillä ei ole supervoimia, isoja lihaksia tai ihmeellisiä erityistaitoja. Elokuvan sankareita määrittävät ennen kaikkea rohkeus, neuvokkuus ja yhteistyötaidot.

Igor yrittää pommittaa viidakon maan tasalle. Kuva: Cinemanse
Igor yrittää pommittaa viidakon maan tasalle. Kuva: Cinemanse

Elokuvien myönteisiä viestejä arvioiva Media-avain antaa Viidakon veijarit -elokuvalle neljä tähteä. Koko arvion voit lukea täältä.

Lue lisää aiheesta: Media-avain: Hyvä ja paha lastenelokuvassa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat