Petteri Kaniini (2018). Kuva: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland.

Koko perheen leffablogi on nyt yksivuotias!

Olen katsonut kuluneen vuoden aikana tapani mukaan kymmeniä lasten- ja nuortenelokuvia, joista aika moni on pyörinyt myös kotimaisissa elokuvateattereissa. Joskus parhaat leffat voi bongata vain festareilla, kuten pari viikkoa sitten näkemäni Eighth Graden.

Suoratoistopalveluissa omat listani paisuvat katsomista odottavista sarjoista ja alkuperäistuotannoista. Esimerkiksi Netflixistä löytyvä Viidakkokirja-filmatisointi Mowgli (äänirooleissa mm. Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch ja Andy Serkis) kiinnostaa.

Katson toki myös aikuisille suunnattuja elokuvia sen minkä ehdin. Dvd-soittimessa odottaa japanilainen rikosjännäri Tehtävänä murha. Kuluneen kuukauden ensi-iltasuosikkeihin kuuluu Julian Schnabelin lumoava taiteilijakuva Van Gogh - Ikuisuuden porteilla.

Mutta asiaan. Tässä ovat Koko perheen leffablogin kolme luetuita juttua ensimmäisen vuoden ajalta.

Viiru ja Pesonen - Viiru muuttaa (2018). Kuva: SF Film Finland Oy.
Viiru ja Pesonen - Viiru muuttaa (2018). Kuva: SF Film Finland Oy.

3. Hypitäänkö teilläkin sängyllä?

Tämä sopii lapsen ensimmäiseksi elokuvaksi - Arviossa Viiru ja Pesonen: Viiru muuttaa

“Viirun ja Pesosen uusin elokuva Viiru muuttaa käsittelee muun muassa näitä lapsiperheille tuttuja tilanteita - sekä lapsen että aikuisen näkökulmasta. Lapsen itsenäistymispyrkimysten lisäksi myös vuorovaikutustaidot ja erityisesti toisen tunteiden huomioiminen ovat tarinan keskiössä.”

 

Kuva: iStock
Kuva: iStock

2. Elokuviin pienen lapsen kanssa!

Ekaa kertaa elokuviin lapsen kanssa? Ota nämä asiat huomioon!

“Lapsen ensimmäinen retki elokuvateatteriin voi jännittää: jaksaako lapsi istua? Mitä jos hän puhuu koko ajan, vaikka pitäisi olla hiljaa? Mitä jos elokuva onkin liian pelottava? Tai tylsä? Näillä neuvoilla varmistat hauskan ja turvallisen elokuvaelämyksen pienen lapsen kanssa.”

 

Petteri Kaniini (2018). Kuva: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland.
Petteri Kaniini (2018). Kuva: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland.

1. Onko Petteri Kaniini liian väkivaltainen?

Lastenelokuvan väkivalta puhuttaa: "Petteri menee liian pitkälle"

“Yhdessä voidaan miettiä, mikä on hauskaa ja miksi - ja suhtautua armollisesti, jos naurattaa, kun alasin putoaa kojootin päähän. Usein ilmeikkyys ja yllätyksellisyys ovat törmäilykomedialle oleellisempia aineksia kuin mahdollinen kipu. Aina kannattaa kuitenkin olla varuillaan, jos väkivalta esitetään ratkaisumallina.”

Myös nämä jutut olivat suosittuja:

Onko perheessäsi ekaluokkalainen? Näillä elokuvilla lievität koulun alkuun liittyvää jännitystä

Nämä aikuinenkin haluaa katsoa: Parhaat lasten sarjat Netflixissä juuri nyt

Tuon viimeksi mainitun jutun laatiminen oli muuten erityisen hauskaa.

Nyt saisi esittää myös toiveita. Etsitkö esimerkiksi sopivaa katsottavaa herkälle lapselle? Askarruttavatko elokuvien ikärajat? Löytyisikö leffaa, jonka jaksaisivat katsoa sekä perheen eskarilainen että teini? Pura sydäntäsi kommenttiboksiin!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram