Lasse vs Lasse (2018). Kuvat: Atlantic Film.

Anders Jacobssonin ja Sören Olssonin tehtailemat, ruotsalaiset Lasse-kirjat johdattavat lukijan 10-vuotiaan sielunelämään kepeän draamakomedia kautta. Saman linjan pitävät myös Lassesta tehdyt elokuvat.

Suomen valkokankailla on nähty 2010-luvulla ainakin Lasse Kreikassa ja Lasse autolomalla. Molemmissa Anderssonin tavisperhe lähtee reissuun - hupaisin seurauksin. Lastenelokuvauutuus Lasse vs Lasse puolestaan käsittelee kouluarkea, ja ydinperheen dynamiikka jää sivujuonteeksi.

Syyslukukauden koittaessa Lassen luokalla aloittaa uusi lapsi, hänkin nimeltään Lasse. Lasse Andersson kokee asemansa “ensimmäisenä Lassena” välittömästi uhatuksi. Kateus ja oma identiteetti ovatkin leffan keskeiset teemat, ja niitä käsitellään huumorin kautta. Elokuvan lempeä itseironia muistuttaa paikoin jopa Solsidan-sarjaa.

Lasse vs Lasse tarjoaa pohjoismaiselle lastenelokuvalle tyypillisesti hyviä ongelmanratkaisu- ja käyttäytymismalleja, kunhan Anderssonin perhe on ensin kunnolla sekoillut naapurikateuden, ryhmäpaineen ja terveen kommunikaation kanssa. 

Lisää tietoa leffan myönteisistä viesteistä sekä keskusteluideoita löydät lasten- ja nuortenelokuvia arvioivasta Media-avaimesta! Media-avain antaa Lassen myönteisille sisällöille 4/5 pistettä.

Lasse vs Lasse (Sune vs Sune, Ruotsi 2018), ikäraja 7. Ensi-ilta 22.2.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram