Solo: A Star Wars Story. Kuva (c) 2018 Lucasfilm Ltd.

Kun on nähnyt yhden jatko-osan, on nähnyt ne kaikki, sanotaan. Se ei ole tietenkään totta, mutta vaikkapa Pirates of the Caribbean -elokuvissa tunnelma ja kuvasto pysyvät pitkälti samanlaisina osasta toiseen. Tällaisissa tapauksissa vanhempien on helppo tehdä ratkaisuja siitä, mitä perheen kesken halutaan katsoa.

Varsinkin genre-elokuvat voivat olla ennalta-arvattavia. Ja niiden myös kuuluu olla. Se on osa viehätystä. 

Ainakin ne pysyttelevät yleensä samojen ikärajapuitteiden sisällä; esimerkiksi supersankarigenressä nähdään sekä kepeämpää että synkempää linjaa, mutta supersankarielokuvien ikäraja on kuitenkin säännönmukaisesti 12 (perusteina väkivalta ja ahdistus). Poikkeuksiakin tähän sääntöön toki tehdään, viime vuosina esimerkiksi Deadpoolin ja Loganin K16-sisällöillä.

Miten sitten lienee Solo: A Star Wars Storyn laita? Kyseessähän on Tähtien sota -mediauniversumiin kuuluva mutta ainakin periaatteessa itsenäinen elokuva.

L3-droidi on feministi ja vapaustaistelija. Kuva (c) 2018 Lucasfilm Ltd.
L3-droidi on feministi ja vapaustaistelija. Kuva (c) 2018 Lucasfilm Ltd.

Han Solon varhaisemmista vaiheista kertova elokuva on toteutettu tuttuun ja hieman nostalgiseenkin Star Wars -tyyliin. Avaruusoopperassa on lurjuksia, uhkapelureita, yllättäviä (no, kaikki on suhteellista) käänteitä, kirjavia otuksia, nenäkkäitä droideja ja vauhdikkaita takaa-ajokohtauksia.

Solo: A Star Wars Story kuvittaa useita Solon elämän keskeisiä tapahtumia, kuten ystävystymisen Chewbacca-wookieen kanssa ja Millennium Falcon -aluksen ensikohtaamisen. Han Solo on veijarihahmo, joka soveltaa lakia ja sopimuksia omiin tarpeisiinsa, mutta löytyy silti lopulta aina hyvien puolella.

Koulukinon Media-avain arvioi paitsi lasten- ja nuortenelokuvien myönteisiä viestejä, myös sopivuutta tietyn ikäiselle katsojalle. Solo: A Star Wars Storyn ikäraja on 12, mutta vanhemman on mahdollista harkita myös korkeintaan kolmen vuoden ikäjouston käyttämistä oman lapsensa kohdalla.

Lue elokuvan koko arvio Media-avaimen sivuilta!

Myönteisintä sisältöä Solo-elokuvassa on Hanin ja Chewbaccan välille muodostuva luottamus ja ystävyys, joka ei katso bikini- tai kielirajoja.

Solo: A Star Wars Story (Yhdysvallat 2018). Ikäraja 12. Ensi-ilta 23.5.2018.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram