Johnny English iskee jälleen. Kuva © 2018 Universal Pictures. All Rights Reserved.

James Bondia parodioiva Johnny English hauskuttaa kermakakkukomiikan ystäviä ikään katsomatta.

Brittikoomikko Rowan Atkinsonin luoman agenttihahmon huumori perustuu hyväntahtoiseen sähläämiseen, kaatuiluun ja noloihin tilanteisiin.

Johnny English iskee jälleen on järjestyksessä kolmas Johnny English -elokuva. Ensimmäinen leffa oli ikärajaltaan 7, seuraava puolestaan K12.

Myös uudessa Johnny Englishissä on luonnollisesti toimintaväkivaltaa, mutta se on esitetty erittäin kevyesti. Sitä pehmentävät lisäksi komediallinen konteksti ja päähenkilön loputon optimismi. Elokuvan ikäraja on 7.

Elokuvan väkivaltaisin jakso lienee se, jossa English seikkailee virtuaalilasit päässä ja luulee olevansa simulaatiossa. Kohtauksessa nähdään lyhyitä otoksia simulaatiosta, jonka pelillinen väkivaltasisältö on selvästi suorasukaisempaa kuin esimerkiksi ylläolevan kuvan patonkitaistelu.

Rakentavaa tässä elokuvassa: 

  • Agentti Englishin vilpitöntä intoa ja itseluottamusta on pakko ihailla, vaikka se naurattaakin. Sinnikäs Johnny English ei lannistu - hänen lapsenomaisesta rohkeudestaan kannattaa ottaa mallia!
  • Leffa voi toimia hyvin koko perheen hupihetkenä, kunhan katsomossa ei ole kaikkein pienimpiä lapsia. Huomioi joka tapauksessa ikäraja ja tutustu myös Media-avaimen arvioon elokuvasta!
  • Elokuvalla ei ole mielestäni mitään syvällisiä pyrkimyksiä sisällön suhteen, mutta tarina tarjoaa siitä huolimatta hyvän tilaisuuden keskustella esimerkiksi tietoturvasta, algoritmeista ja toimivasta teknologiasta riippuvaisesta arjesta. Suosittelen tutustumaan KAVIn julkaisemaan Miten internet toimii? -materiaaliin! Leffaan liittyviä keskusteluideoita puolestaan löydät Media-avaimesta.

Johnny English iskee jälleen (Johnny English Strikes Again, Iso-Britannia/Ranska/Yhdysvallat 2018), ikäraja 7. Ensi-ilta 28.9.2018.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram