Puluboin ja Ponin leffa (2018). Kuva: Timo Heinänen, Pohjola Filmi 2018

Leffakesä tarjoaa tänä vuonna jotakin kaikenikäisille. Elokuvateattereissa kärsitään usein ikärajaltaan kaikille sallitun tarjonnan vähyydestä, mutta tänä kesänä ensi-iltaan tulee peräti kaksi lastenelokuvaa, joiden ikäraja on S. Myös vauhdikkaita animaatioita ja jatko-osia on tuttuun tapaan tarjolla. Jos teineille sopivat elokuvat kiinnostavat enemmän, skrollaa alaspäin!

Esittelyssä kesän 5 uutta lastenelokuvaa

Mestarietsivä Sherlock Gnomes (Iso-Britannia, Yhdysvallat), ikäraja 7. Puutarhatonttujen salapoliisiseikkailu on vapaata jatkoa vuoden 2011 Gnomeo & Julia -animaatiolle. Sherlock Gnomesin alkuperäisessä ääniversiossa kuullaan mm. Emily Bluntia, Johnny Deppiä, Mary J. Bligeä, Chiwetel Ejioforia, James McAvoyta ja Ozzy Osbournea. Ensi-ilta 1.6.2018.

Maija Mehiläinen ja hunajakisat (Saksa, Australia), ikäraja S. Reipas ja vilkas Maija (äänenä Sara Forsberg) lähtee naapurikaupunkiin kisaamaan ja saa samalla uusia ystäviä. Ensi-ilta 29.6.2018.

Hotel Transylvania 3: Monsterit matkalla (Yhdysvallat), ikäraja ei vielä tiedossa, mutta edellisten Hotel Transylvania -elokuvien ikäraja on ollut 7. Vampyyrityttö Mavis järjestää Dracula-isälleen ja hirviöhotellin väelle loman loistoristeilijällä. Ensi-ilta 13.7.2018.

Puluboin ja Ponin leffa (Suomi), ikäraja S. Veera Salmen riemastuttavia Puluboi-kirjoja uudelleentulkitseva elokuva kertoo Ponin viimeisestä, vaiherikkaasta kesästä ennen ekaluokan alkua. Elokuvan on ohjannut Mari Rantasila (Risto Räppääjä, Risto Räppääjä ja polkupyörävaras, Risto Räppääjä ja viileä Venla). Ensi-ilta 3.8.2018.

Ihmeperhe 2 (Yhdysvallat), ikäraja ei vielä tiedossa, mutta edeltävä osa, Ihmeperhe vuodelta 2004, on ikärajaltaan 7. Supersankariperheen isä jää kotiin hoitamaan lapsia, kun äiti luo sankariuraa maailmalla. Ensi-ilta 31.8.2018.

Ensi-iltaohjelmiston muutokset ovat aina mahdollisia, ja ohjelmisto riippuu myös paikallisen elokuvateatterin omista valinnoista. Yllä mainittujen leffojen lisäksi valkokankailla saatetaan nähdä tänä kesänä ainakin ruotsalainen Lasse-Maijan etsivätoimisto -filmatisointi, mutta sen osalta tiedot eivät ole vielä tarkentuneet.

Kesän ensi-illat nuorille

Kulunut kevät toi valkokankaille poikkeuksellisen monta tyylipuhdasta nuortenelokuvaa (Lady Bird, Ready Player One, Every Day, Midnight Sun, Minä, Simon) ja lisäksi lukuisia muuten vain nuoriakin kiinnostavia elokuvia, kuten supersankaritoimintaa ja pelifilmatisointeja. Kesän leffatarjonta ei ole aivan yhtä mittava tai monipuolinen.

Solo: A Star Wars Story (Yhdysvallat), ikäraja 12. Avaruusseikkailu kertoo lurjussankari Han Solon varhaisista vaiheista. Ensi-ilta 23.5.2018. Media-avaimen arvion voit lukea täältä.

Jurassic World: Kaatunut valtakunta (Yhdysvallat, Espanja), ikäraja 12. Edellisessä Jurassic World -elokuvassa tutuksi tulleet Claire (Bryce Dallas Howard) ja Owen (Chris Pratt) yrittävät pelastaa dinosaurukset uudelta sukupuutolta.

Ant-Man and the Wasp (Yhdysvallat), ikäraja ei vielä tiedossa, mutta edellisen Ant-Man-elokuvan ikäraja oli 12. Muurahaisen kokoiseksi kutistuva supersankari Ant-Man (Paul Rudd) saa taisteluparikseen the Waspin (Evangeline Lilly). Ensi-ilta 4.7.2018.

Lisäksi perheen teinejä saattaa kiinnostaa esimerkiksi ryöstökeikka-toimintakomedia Ocean's 8 (ensi-ilta 27.6.), Dwayne Johnsonin tähdittämä katastrofielokuva Skyscraper (ensi-ilta 13.7.), hyvän tuulen musikaalijatko-osa Mamma Mia! Here We Go Again (ensi-ilta 20.7.), kuudenteen osaansa ehtineen Mission: Impossible -elokuvasarjan uutuus, Mission: Impossible - Fallout (ensi-ilta 3.8.) tai värikäs romanttinen seikkailudraama Fakiiri joka juuttui Ikea-kaappiin (Ensi-ilta 13.8.).

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram