Perhe Addams. Kuva (c) 2019 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. The Addams Family Tee and Charles Addams Foundation. All Rights Reserved.

Televisiosta ja valkokankaalta tuttu The Addams Family tekee uuden tulemisen animaatioelokuvassa. Perhe Addams on Addams-tarinoille tyypillisesti hulvattoman hirtehinen mutta samalla herttainen kauhukomedia.

Leffa ei liiemmin pelaa säikyttelyllä tai pelolla. Makaaberia huumoria sen sijaan viljellään roppakaupalla. Addamsien nurinkurinen ajattelu kutkuttaa; Morticia-äiti on ihastuttavan onneton, ruoka on ihanan iljettävää ja perheen koti valloittavan kaamea.

Kun Addamsin perhe joutuu tekemisiin pahaenteisen imelän pikkukaupungin kanssa, ei yhteentörmäyksiltä voida välttyä.

Perhe Addams. Kuva (c) 2019 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. The Addams Family Tee and Charles Addams Foundation. All Rights Reserved.
Perhe Addams. Kuva (c) 2019 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. The Addams Family Tee and Charles Addams Foundation. All Rights Reserved.

Assimilationin asuntomessukaupungissa kulisseja pitää tiukasti yllä muovisen oloinen sisustussuunnittelija Margaux Needler. Vapaa-ajallaan tyyppi pyörittää trollitehdasta ja syytää omaan agendaansa sopivia juoruja kylän someryhmään. Asukkaat uskovat ryhmän viesteihin sokeasti ja kohta ollaankin jo talikot ojossa Addamsin perheen ovella.

Perhe Addams käsittelee tietysti erilaisuutta - mutta ei ainoastaan sitä, kuinka erilaisia Addamsit ovat kaupungin asukkaisiin verrattuna. Leffa muistuttaa, että me kaikki olemme yksilöitä. “Hehän ovat vain… perhe”, kuuluu erään kyläläisen kaunis oivallus. Myös Wednesday Addamsin teinikapina ja Pugsley-veljen paineet suvun perinteiden jatkamiseen tarjoavat tarttumapintaa monen ikäiselle katsojalle.

Perhe Addamsin ikäraja on 7

Elokuvan tyylistä saa melko hyvän käsityksen trailerin avulla (voit katsoa sen tämän jutun lopusta). Kaamean huumorin sopivuutta kannattaa arvioida lapsi- ja perhekohtaisesti.

Lasten- ja nuortenelokuvia arvioiva Media-avain pohtii elokuvan sopivuutta pienille katsojille:

"Nuorimpien katsojien kohdalla vanhempi voi ennen elokuvan katsomista harkita, hyötyisikö oma lapsi Addamsien tarinaan tutustumisesta ensin vaikkapa trailerin muodossa. Näin hirviöt, kuolemalla vitsailu ja kirvesten heittely muita päin huumorimielessä eivät tule aihetta tuntemattomalle yllätyksenä."

Lisää leffasta kannattaa lukea Media-avaimesta! Arviosta löydät myös keskusteluvinkkejä elokuvan teemojen purkuun lasten kanssa!

Perhe Addams (The Addams Family, Iso-Britannia/Kanada/Yhdysvallat 2019), ikäraja 7. Ensi-ilta 1.11.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram