Huippujengi Himalajalla (2018). Kuvat: Cinemanse Oy.

Seikkailukertomus Huippujengi Himalajalla vie katsojan matkalle maailman ympäri. 1800-luvulle sijoittuva elokuva lähtee käyntiin valkoisten, varakkaiden tiedemiesten klubilta.

Omahyväinen löytöretkeilijä Lionel Frost päättää todistaa myyttisen isojalan olemassaolon mutta päätyy seikkailullaan aidosti tutustumaan isojalkaan ja ystävystymään tämän kanssa. Tarina käsitteleekin kiinnostavasti muutosvastarintaa, tieteellistä maailmankuvaa, toiseutta ja empaattisia kohtaamisia.

Isojalka eli herra Link on älykäs ja lempeä kaveri, mutta hän ei ole tottunut ihmisiin. Kulttuurien törmäyksistä syntyy tietenkin hauskuutta. Leffassa on lisäksi runsaasti niin kutsuttua kermakakkukomiikkaa ja väkivaltaa kapakkatappeluineen ja ammuskeluineen. 

Huippujengi Himalajalla onkin Laika-studion elokuville (mm. ParaNorman, Boksitrollit, Kubo ja samuraiseikkailu) tyypillisesti omintakeinen ja upeasti animoitu mutta myös keskimääräistä lastenelokuvaa hurjempi.

Lasten- ja nuortenelokuvia arvioiva Media-avain kirjoittaa leffan viesteistä näin:

Elokuvan teemoja ovat toisen edun laittaminen oman edelle sekä ystävien ja yhteistyön merkitys. Tarinan opetus on, että koti on siellä missä läheisetkin, ja aitoon kaveriporukkaan kelpaa mukaan sellaisena kuin on.

Media-avaimesta löydät sisältökuvauksen ja ikäsuosituksen lisäksi myös keskusteluideoita elokuvan purkuun!

Huippujengi Himalajalla (Missing Link, Yhdysvallat 2018), ikäraja 7. Ensi-ilta 7.6.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram