Teen Spirit. Kuva: Parisa Taghizadeh © 2018 VIOLET DREAMS LTD. All Rights Reserved.

Teen Spirit kertoo 17-vuotiaasta Violetista (Elle Fanning), joka rakastaa laulamista. Koulu ja työt painavat päälle, maatilan eläimetkin pitää hoitaa ja kotona kuri on tiukkaa.

Kun television laulukisaspektaakkeli saapuu Violetin pikkukaupunkiin, nuoren päähenkilön jumittunut elämä saa vauhtia. Vähänkään elokuvia nähnyt katsoja saattaa arvata, mitä seuraavaksi tapahtuu; Violet etenee laulukisassa, muttei suinkaan ilman vastoinkäymisiä ja kasvukipuja.

Teen Spirit on aivan kelvollinen lajityyppinsä edustaja. Samanlaisia elokuvia tehdään Euroopassa jonkin verran, mutta melko harvoin ne kulkeutuvat meille asti.

Teen Spirit. Kuva: Parisa Taghizadeh © 2018 VIOLET DREAMS LTD. All Rights Reserved.
Teen Spirit. Kuva: Parisa Taghizadeh © 2018 VIOLET DREAMS LTD. All Rights Reserved.

Teen Spirit muistuttaa, miten tarpeellisia merkitykselliset ihmiset voivat olla nuoren elämässä.

Elokuva johdattelee pohtimaan myös viihdeteollisuutta ja raadollista kilpailua sekä perheen tarjoamaa tukea tai sen puutetta. Miksi se, mikä on nuorelle tärkeää, ei välttämättä saa vastakaikua läheisiltä ihmisiltä?

Violet on sikäli kiinnostava nuortenelokuvan ja laulukisaleffan hahmo, että hän ei vaikuta olevan aina kovin innoissaan koko jutusta. Usein elämä vain kuljettaa häntä. Se on virkistävää ja todentuntuista. Violet on myös hieman yksinäinen ja pitää suurimman osan ajatuksistaan ja tunteistaan sisällään. Tärkeintä on laulaminen: se tuntuu herättävän Violetin eloon.

Leffan teemoja on helppo lähteä purkamaan lasten- ja nuortenelokuvia arvioivan Media-avaimen avulla!

Teen Spirit (Iso-Britannia 2019), ikäraja 7. Ensi-ilta 26.4.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram