Vedenneito (2019). Kuva: Pohjola-filmi.

Olen poiminut maalis-toukokuun ensi-illoista kolmetoista erilaista leffaa lapsille, nuorille ja perheille. Mukana on niin supersankaritoimintaa kuin luontodokumentteja ja animaatioseikkailujakin. Itseäni kutkuttaa erityisesti Pokémon-universumiin sijoittuva dekkarikomedia Pokémon Detective Pikachu. Liitin jokaisen leffan alle myös trailerin - ota siis mukava asento ja valitse omat suosikkisi!

Instant Family

Pete (Mark Wahlberg) ja Ellie (Rose Byrne) päätyvät kolmen lapsen sijaisvanhemmiksi. Lämminhenkinen draamakomedia kertoo lapsista ja aikuisista, jotka etsivät toisiaan muodostaakseen kokonaisen perheen. Tutustu leffaan lasten- ja nuortenelokuvia arvioivassa Media-avaimessa!

Ensi-ilta 1.3. Ikäraja 7.

Captain Marvel

Marvelin uusi supersankarielokuva kertoo, kuinka Carol Danversista (Brie Larson) tulee yksi maailmankaikkeuden mahtavimmista sankareista.

Ensi-ilta 6.3. Ikäraja ei vielä tiedossa.

Luontosinfonia

Luontosinfonia on meditatiivinen luontoelokuva, jossa Metsän tarina ja Järven tarina -leffoista tuttu Suomen luonnon ylistys yhdistyy Panu Aaltion musiikkiin.

Ensi-ilta 22.3. Ikäraja S.

Dumbo

Tim Burtonin ohjaama näytelmäelokuva on tulkinta Disneyn animaatioklassikosta vuodelta 1941. Uuden Dumbon tarinaa kuljettavat norsupienokaisen lisäksi ihmiset (rooleissa mm. Danny DeVito, Colin Farrel, Michael Keaton ja Eva Green).

Ensi-ilta 29.3. Ikäraja ei vielä tiedossa.

Shazam!

Meissä kaikissa elää supersankari, jonka valloilleen päästäminen vaatii vain hiukkasen taikaa. Billy Batsonin tapauksessa tämä tarkoittaa, että lausumalla yhden sanan – SHAZAM! – tämä 14-vuotias katujen kasvatti voi muuttua aikuiseksi supersankari Shazamiksi (Zachary Levi).

Ensi-ilta 29.3. Ikäraja ei vielä tiedossa.

Vedenneito

Lasten ja nuorten dokumenttielokuva kuljettaa katsojat Saimaan kauniiseen luontoon 13-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin mukana. Serkukset uivat, kalastavat ja keräävät mustikoita. Talvella he yöpyvät järven jäällä ja keväällä kohtaavat maailman harvinaisimman hylkeen, saimaannorpan.

Ensi-ilta 5.4. Ikäraja S.

Ihmeiden puisto

Iloinen ja kekseliäs June löytää metsän siimeksestä kätketyn huvipuiston. Puisto on täynnä huikeita laitteita ja hassuja puhuvia eläimiä, mutta se on sekasorron vallassa. Pian June saa selville, että puisto on syntynyt hänen mielikuvituksestaan ja vain hän voi korjata sen.

Ensi-ilta 12.4. Ikäraja ei vielä tiedossa.

Minisankarit 2 - matkalla maailman ääriin

Pienessä, rauhallisessa kylässä, pähkinätehtaan pakkaamossa, pieni leppäkerttu joutuu vahingossa Karibialle toimitettavaan pahvilaatikkoon. Hauskat ötökät ovat tuttuja myös television Ruohonjuuritasolla-ohjelmasta.

Ensi-ilta 19.4. Ikäraja 7.

Asterix ja taikajuoman salaisuus

René Goscinnyn ja Albert Uderzon sarjakuviin perustuva animaatioseikkailu kertoo voittamattoman gallialaiskylän taikajuomasta.

Ensi-ilta 19.4. Ikäraja ei vielä tiedossa.

Vili ja monsteriplaneetta

Tutkimusmatkailijaperheen poika Vili joutuu eroon vanhemmistaan perheen avaruusalueen tuhoutuessa matkalla avaruuden halki. Vilin pelastautumiskapseli laskeutuu tuntemattomalle planeetalle. Onneksi Vilillä on seikkailulla seuranaan Pakki-pelastusrobotti ja avaruusolio nimeltä Tassu.

Ensi-ilta 3.5. Ikäraja ei vielä tiedossa.

Pokémon Detective Pikachu

Ryan Reynolds antaa äänensä Pikachulle, kun yksityisetsivä-isänsä katoamista selvittävä Tim (Justice Smith) saa avukseen tuon Pokémon-hahmoista ikonisimman.

Ensi-ilta 10.5. Ikäraja ei vielä tiedossa.

Uglydolls

Uglyvillen kylässä kummallisuutta pidetään arvossa ja kauneus on katsojan silmässä. Päähenkilö Moxy löytää ystävineen virheettömien nukkejen maailman ja oppii, ettei kenenkään tarvitse olla täydellinen ollakseen ainutlaatuinen.

Ensi-ilta 17.5. Ikäraja ei vielä tiedossa.

Aladdin

Disneyn renessanssianimaatioihin lukeutuva Aladdin saapuu toukokuussa valkokankaille uutena näytelmäversiona. Guy Ritchien (Snatch, Sherlock Holmes) ohjaaman musikaalin päärooleissa nähdään Will Smith, Mena Massoud ja Naomi Scott.

Ensi-ilta 24.5. Ikäraja ei vielä tiedossa.

 
Huom! Päivämäärät ja muut tiedot saattavat vielä muuttua.
Odotetaanko teillä jotain elokuvaa tänä vuonna? Kerro mietteet kommenttiboksissa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram