Avengers: Endgame. Kuva ©Marvel Studios 2019.

Toki mäiskintä on yksi supersankarigenren oleellisista elementeistä. Mutta nyrkkitappeluja, koulubussien nostamisia ja muita voimannäyttöjä ei tarvitse ottaa aivan kirjaimellisesti, kuten ei vaikkapa Barbie-nuken mittasuhteitakaan.

Listasin neljä keskeistä myönteistä sisältöä Marvel-universumin massiivisesta yhteenvetoelokuva Avengers: Endgamesta. Lista ei sisällä varsinaisia juonipaljastuksia, mutta jos toivot täysin koskematonta elokuvaelämystä, kannattaa jättää lukeminen tuonnemmaksi!

  1. Yhteistyö. Yhteistyön voima on tyypillisimpiä teemoja sekä koko perheen elokuvissa että 2000-luvun supersankarielokuvissa. Kukaan ei voi pelastaa maailmaa yksin. Avengers: Endgamessa yhteistyö on tiivistä - ja välttämätöntä. Elokuvassa on myös lyhyt mutta tärkeä kohtaus, jossa naiset tukevat toisiaan sen sijaan että heidät esitettäisiin kilpailijoina tai yksinäisinä sankareina.
  2. Sinnikkyys. Yksi Endgamen viesteistä on, että jos maailma ei ole mielestämme valmis, ei pidä luovuttaa. Sinnikkyys vaatii optimismia mutta usein myös uhrauksia. Jokainen elokuvan sankareista on valmis laittamaan itsensä likoon. Tarinan pahiskin on mielestään oikeassa ja hyvällä asialla. Se kannustaa pohtimaan, mitä haluamme pelastaa ja millä hinnalla.
  3. Moninaisuus. Sankareita on monenlaisia supervahvoista superfiksuihin; kaikilla on erityistaitonsa ja -piirteensä. Yksi Endgamen yllättävimmistä yksityiskohdista on, että Thorin (Chris Hemsworth) ei tarvitse käydä salilla ollakseen sankari. Hänen on sen sijaan osoitettava hieman itsemyötätuntoa ja myönnettävä olevansa yhä arvollinen heiluttamaan Mjölnir-vasaraa.
  4. Tunnetaidot. Avengers: Endgamessa nähdään muitakin tunteita kuin kostonhimoa, katkeruutta ja oikeudentuntoa. Sankarit saavat itkeä ja kokea muun muassa rakkautta, kiintymystä, uupumusta, epävarmuutta, helpotusta ja innostusta. Myös perhe voi olla sankarille tärkeä. Erityisesti lapsen ja vanhemman suhde tulee lämpimällä tavalla esille useissa Endgamen juonipoluissa.

Tutustu leffaan myös lasten- ja nuortenelokuvia perheille arvioivassa Media-avaimessa, keskusteluvinkkien kera tietenkin!

Avengers: Endgame (Yhdysvallat 2019), ikäraja 12. Ensi-ilta 24.4.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram