Kirjoitukset avainsanalla televisio

Unna ja Nuuk (2006). Kuva: FS Film Oy

Syyslomalla elokuvateattereissa on runsaasti katsottavaa perheille, mutta joskus on mukavinta käpertyä porukalla kotisohvalle.

Yle Areenassa ei ole tällä hetkellä juurikaan tarjolla varsinaisia lastenelokuvia - mutta yksikin riittää! Kotimainen seikkailuelokuva Unna ja Nuuk (2006) kuljettaa katsojan esihistorialliselle ajalle. Elokuvan ikäraja on 7.

Areenasta kannattaa toki tsekata myös kesällä vinkkaamani nostalgiapaketti (josta asiaa tuon linkatun jutun lopussa), joka on edelleen katsottavissa ja isältää muun muassa kuolemattoman Susikoira Roi -sarjan molemmat tuotantokaudet.

Lisäksi Areenasta löytyy joukko mykkäelokuvan koomisen kivikasvon, Buster Keatonin lyhytelokuvia, joiden ilmeikkyys kutkuttaa ikään katsomatta. Suosittelen!

Netflixistä ei löydy kaikkea, mutta melkein jokaiselle löytyy jotakin. Tarjolla on ainakin tuttuja ison budjetin animaatioelokuvia (mm. Näin koulutat lohikäärmeesi), laadukkaita lastenelokuvia (mm. Paddington) ja klassikoita (mm. Ihmemaa Oz). Muutamasta mainiosta lasten sarjasta olen jo kirjoittanutkin tässä jutussa. Jos haluaa kokeilla jotain uutta, voi Netflixistä katsoa myös vaikkapa Bollywood-musikaalia, all black cast -komediaa tai ruotsalaista nonsensea.

Oman syksymme kiinnostavimpia löytöjä on ollut surrealistinen kummitusjuttu Piha-aidan tuolla puolen

Animaatiosarja kertoo outoon metsään eksyneistä veljeksistä, jotka kohtaavat matkallaan kummallisia ja pelottavia asioita onkivista kaloista karmivaan kurpitsapääkulttiin. Americana-outo ammentaa satuperinteestä ja Uuden Englannin talikko ja hilkka -estetiikasta. Nykylapset kuvaavat sitä osuvasti sanalla creepy. Sarjaa voivat kokeilla kammotuksesta kiinnostuneet yli 9-vuotiaat.

Hokkus pokkus, Mikko Mallikas

Netflixissä saatavilla olevista leffoista suosittelen 4-7-vuotialle Hokkus pokkus, Mikko Mallikas -animaatiota niin usein kuin vain jaksan.

Elokuva tavoittaa hienosti ja lempeästi kouluiän kynnyksellä olevan lapsen maailman, tunteet ja sen ristiriidan, että on yhtaikaa jo iso mutta kuitenkin vielä pieni.

Parvana (The Breadwinner)

Sosiaalisesti tiedostaville varhaisteineille ja teineille sopii irlantilais-kanadalainen Parvana (The Breadwinner).

Oscar- ja Golden Globe -ehdokkaanakin ollut, realistista kerrontaa ja fantastisia satujaksoja yhdistelevä animaatioelokuva kertoo 11-vuotiaasta tytöstä, joka kamppailee perheensä puolesta talebanien hirmuvaltaa vastaan Afganistanissa. Leffa on rankka ja riipaiseva mutta myös toiveikas.

Elokuvaa ei ole virallisesti luokiteltu Suomessa, mutta mielestäni sen ikäraja olisi kuvaohjelmalain kriteerien mukaan K12.

Elokuvateatterien leffakattaukseen kannattaa tutustua Koulukinon Media-avain-palvelussa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ronja Ryövärintytär (2014). Kuva: Studio Ghibli, Saltkråkan, Amazon.

Netflixissä on valtavasti katsottavaa lapsillekin. Mitä isommaksi natiainen varttuu, sitä kiinnostavampia nimikkeitä Netflix tarjoaa. (Pienten lasten tarjonnasta en ole vielä onnistunut löytämään mitään, mikä erottuisi joukosta - alle kouluikäisten kanssa käyttäisinkin edelleen ahkerasti ja turvallisin mielin pääasiassa Yle Areenan palveluja.)

Netflix ei käytä suomalaisia ikärajamerkintöjä

Netflix ei käytä suomalaisia ikärajamerkintöjä (silloinkaan kun ohjelma on virallisesti ikärajaluokiteltu Suomessa), mutta palvelun ikäsuositukset (7+, 13+, 16+) noudattelevat pääosin meikäläistä ikärajaluokittelua. Netflixin omissa kategorioissa saattaa silti odottaa yllätyksiä. Esimerkiksi Maleficent - Pahatar, jonka kotimainen ikäraja on 12, on aikanaan löytynyt palvelussa luokasta “elokuvat 5-7-vuotiaille”.

Ohjelmasta kuin ohjelmasta kannattaa ottaa etukäteen selvää vähintään trailerin avulla. Myös yhdysvaltalainen mediakasvatusportaali Common Sense Media on erittäin hyödyllinen apu. Leffojen osalta tietoa voi etsiä myös kotimaisesta Media-avaimesta!

Listasin neljä kiinnostavaa, erilaista ja tavalla tai toisella korkeatasoista lasten televisiosarjaa, jotka ovat saatavilla Netflixissä. Näistä saattaa nauttia myös aikuinen katsoja! Lisäsin muuten kunkin sarjan kuvaukseen myös oman arvioni sarjan ikärajasta. Olen koulutettu kuvaohjelmaluokittelija, mutta en ole katsonut sarjoja varsinaiset luokittelurillit päässä, joten kyseessä on todellakin vain valistunut arvio.

 

1. Anna, a lopussa (Anne With an "E", Kanada 2017)

L.M. Montgomeryn tyttökirjoihin perustuva sarja on saanut hyvän vastaanoton, eikä ihme. Uusi tulkinta on komean näköinen ja hyödyntää samalla nykytelevision parhaita puolia. Sarjan käsikirjoittanut Moira Walley-Beckett on tuttu myös ylistetyn Breaking Badin tuottajana, ja se näkyy esimerkiksi Annan tarkkanäköisesti luoduissa hahmoissa ja jännitteissä.

Originelli päähenkilö Anna, Vihervaaraan muuttava orpolapsi, puhuu taukoamatta ja dramaattisesti. Omalakisuus on hänen tärkeimpiä arvojaan: Anna ei etsi hyväksyntää liehittelemällä tai kopioimalla muita.

Sarja kuvaa viehättävän yksinkertaista elämää maalaisidyllissä, mutta myös ylenkatseellisia naapureita ja hankalia ikätovereita mutkikkaine sosiaalisine sääntöineen. Annan kaltoinkohtelua orpokodissa ja sijaisperheissä näytetään lyhyinä takaumina, ja nämä kohtaukset ovat karuja, rankkojakin. Jos sarjalle olisi luokiteltu Suomessa virallinen ikäraja, se olisi luultavasti 7, mutta saattaisi olla jopa 12. 

En näe mitään syytä, miksei Anna vetoaisi katsojiin sukupuolesta riippumatta, vaikka kyseessä onkin puhdas tyttösarja (esimerkiksi ensimmäisen tuotantokauden viides jakso käsittelee mainiosti kuukautisten alkamista).

Lue lisää sarjasta Common Sense Median sivuilla.

 

2. Ronja Ryövärintytär (Sanzoku no musume Rônya, Japani 2014)

Sarjan on ohjannut “Hayaon poika” Gorō Miyazaki (Maameren tarinat, Kukkulan tyttö, sataman poika), ja Studio Ghibli on myös ollut mukana sarjan tuotannossa. Ulkoasultaan Ronja on kirjava, japanilainen tulkinta myyttisestä pohjolasta.

Anime-Ronjan tahti on mukavan verkkainen, ja välillä kokonainen jakso saattaa kuvata vaikkapa Ronjan uteliasta ja uppoutunutta seikkailua metsässä. Sarja noudattelee Astrid Lindgrenin kirjan tapahtumia uskollisesti. Useimmiten se onnistuu myös säilyttämään hienosti kirjan tunnelman ja uppoaa siksi mainiosti saman ikäisiin kuin alkuperäisteoskin.

Tarinan jännittävät tilanteet saattavat kestää pitkäänkin. Yksi jakso esimerkiksi päättyy siihen, että Ronja on juuttunut lumihankeen ja verenhimoinen ajattara kaartelee hänen yllään. Vaikka kirja olisi luettu moneenkin kertaan, haluaa pieni (ja isompikin) katsoja kiiruhtaa seuraavaan jaksoon nähdäkseen, että Ronja pelastuu. Sarjan virallinen ikäraja on 7 (kuten 1980-luvulla tehdyn filmatisoinninkin).

Miinuspuolena varttuneemmille animen ystäville mainittakoon, ettei Suomen Netflixissä ole tarjolla alkuperäistä japaninkielistä ääniraitaa.

Lue sarjasta lisää Common Sense Median sivuilla.

 

3. Surkeiden sattumusten sarja (A Series of Unfortunate Events, Yhdysvallat 2017)

Lemony Snicketin samannimiseen, 13-osaiseen kirjasarjaan perustuva tuotanto on vinkero, kurjuudella ja ankeudella mässäilevä sarja. Viktoriaanista estetiikkaa ja mustaa huumoria viljelevässä tarinassa seurataan orvoksi jäävien Violetin, Klausin ja Sunny-vauvan vaiheita, kun he yrittävät saada turvallisen huoltajan, selvittävät vanhempiensa mysteeriä ja välttelevät katalaa kreivi Olafia (Neil Patrick Harris) ja tämän teatteriseuruetta.

Asiat menevät jatkuvasti pieleen, ja lapset kulkevat ojasta allikkoon jokaisessa jaksossa, vaikka he ovatkin nokkelia, määrätietoisia ja kylmän rauhallisia.Sarja suhtautuu tapahtumiinsa kirjan tavoin itsetietoisen sarkastisesti. Jo tunnusmusiikissa lauletaan siitä, miten surkeaa menoa sarja tarjoaa ja miten viisasta olisi sammuttaa televisio jo tässä vaiheessa. Välillä Surkeiden sattumien sarja ehkä rassaakin onnellisiin loppuihin ja sulkeumiin tottunutta katsojaa, mutta huumori ja fantastinen ulkoasu pyöristävät terävimpiä kulmia, ja sarja onkin joka tapauksessa selkeästi lapsiyleisölle tehty.

Sarjalla ei ole suomalaista ikärajaa. Omasta mielestäni ikäraja kallistuu seitsemään, mutta voi olla, että lapsiin kohdistuva uhka perustelisi jopa ikärajaa 12 sarjan fantasiakontekstista huolimatta.

Lue sarjasta lisää Common Sense Median sivuilla.

 

4. Adventure Time (Adventure Time, Yhdysvallat 2010-2018)

Kulttimainetta nauttiva piirrossarja tarjoilee erittäin värikästä ja absurdia lastenohjelma-nonsensea. Mieleen tulevat esimerkiksi Paavo Pesusieni ja Joonas Rinta-Kannon Fok_It-sarjakuva. Muodonmuuttajakoira Jake ja 13-vuotias ihmispoika Finn seikkailevat odottamattomia (ja kun sanon odottamattomia, todella tarkoitan sitä) käänteitä tulvivassa Ooo-maailmassa. Adventure Time eli Seikkailuhetki ammentaa vanhoista roolipeleistä, ritaritarinoista ja kaikesta mahdollisesta, mihin alakouluikäisen lapsen mielikuvitus vain voi yltää.

Suomessa sarjan ikäraja olisi oman arvioni mukaan 7 (kriteereinä väkivalta ja ahdistus), mutta Adventure Time aukeaa parhaiten hieman isommille lapsille, jotka pystyvät jo arvostamaan sarjan ironista (vaan ei pahansuopaa!) huumoria sekä intertekstuaalisuutta.

Oma kymmenvuotiaamme on sarjaan erityisen lääpällään. Perusteluiksi hän tarjoaa kivan piirrostyylin ja tunnelman, joka on kuin suoraan parhaasta iltavillistä.

Lue sarjasta lisää Common Sense Median sivuilla.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Minä ja 11-vuotias tytär emme tykänneet Anne with an E -sarjasta yhtään. Minua kirjat moneen kertaan lukeneena häiritsi se kuinka sarja ei seurannut välillä ollenkaan kirjaa ja kirjojen tunnelma on aivan erilainen kuin sarjan. Toinen episodi oli niin huono, että jätimme katsomisen siihen. Tytär ei ole lukenut kirjoja, mutta häntä häiritsi nimenomaan ne kirjoista muutetut kohdat kuten Annan PTSD tyyliset jäätymiset ja seikkailu kaupungissa.

Heli Metsätähti
Liittynyt28.3.2018

Olen kuullut samansuuntaisia ajatuksia myös muilta kirjat lukeneelta - itse en ole lukenut Montgomerya enkä edes nähnyt vanhaa tv-sarjaa. Minulle ensimmäisen kauden avaus, ylipitkä tuplajakso, oli kaikkein haastavin, ja vielä sen jälkeenkin menee mielestäni aika pitkään, että Anna alkaa saada myönteisiä kokemuksia uudessa yhteisössään.

Vierailija
2/4 | 

Anna with an E ei mielestäni ole ihan 7-vuotiaalle. Ainakaan se eka jakso. Aloin sitä omani kanssa katsomaan ja oli pakko vähän sensuroida kun näytettiin Annan oloja edellisessä sijaisperheessä sekä kun koulussa tytöt selittivät miten joku täti silitti miehensä hiirtä (taskussa) ja siitä syntyi kaksoset.

Heli Metsätähti
Liittynyt28.3.2018

Olen samaa mieltä! Itse suosittelisin sarjaa noin 10-vuotiaasta ylöspäin lapsesta riippuen, vaikka virallinen ikäraja olisikin 7 (ja virallista suomalaista ikärajaahan sarjalla ei toistaiseksi ole). Common Sense Median sivuilla amerikkalaisvanhemmat ovat muuten kommentoineet erityisen ahkerasti juuri tuota "hiiren silittämistä" (löytyy täältä).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Susikoira Roi (1987). Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen.

Kaikissa tähän postaukseen valitsemissani elokuvissa tapahtuu hyppy tuntemattomaan - usein matka maalta kaupunkiin, joskus jopa maailman ympäri. Nuortenelokuvatärppinä on teiniraskaudesta (hyppy tuntemattomaan sekin) kertova draamakomedia Juno. Ja jutun lopusta löytyy koko kesän pelastava Yle Areenan seikkailupaketti!

Elokuvia lapsille ja nuorille:

Enoni on toista maata (Ranska, Italia 1958), ikäraja S. Hupsu herra Hulot yrittää pärjätä huippumodernissa kaupunkikodissa sukulaisvierailulla.

To 21.6. klo 21, Yle Teema.

Zambezia - Lintukodon siipiveikot (Etelä-Afrikka 2012), ikäraja 7. Haukka nimeltä Kai lentää pesästä lintujen suurkaupunkiin ja päätyy puolustamaan tienoota liskopahiksilta. Lue elokuvasta lisää Common Sense Median sivuilla.

Pe 22.6. klo 9, Nelonen.

Pikku Delfiini - Unelmien laineilla (Argentiina 2009), ikäraja 7. Daniel-delfiini seikkailee merellä ja löytää elämän tarkoituksen.

Pe 22.6. klo 10:45, Nelonen.

Babe suurkaupungissa (Yhdysvallat 1998), ikäraja 7. Puhuva Babe-possu ja eläinystävät seikkailevat kaupungissa. Jatko-osa on muuten ensimmäistä, herttaista maatilatarinaa synkempi! Lue elokuvasta lisää Common Sense Median sivuilla.

La 23.6. klo 19 ja su 24.6. klo 14, TV5.

Maailman ympäri 80 päivässä (Usa, Saksa 2004), ikäraja 12. Keksijä Phileas Fogg (Steve Coogan) ja uskollinen palvelija Passepartout (Jackie Chan) yrittävät voittaa vedon Jules Vernen romaaniin perustuvassa seikkailukomediassa.

To 21.6. klo 21 ja la 23.6. klo 16:35, Nelonen.

Juno (Yhdysvallat 2007), ikäraja 12. Omapäinen, 16-vuotias Juno-tyttö tulee vahingossa raskaaksi. Lue elokuvasta lisää Common Sense Mediassa ja Koulukinon sivuilla.

Pe 22.6. klo 21, Sub.

Neuvokkaita lapsia ja jännäreitä veden äärellä

Areenassa on julkaistu muhkea paketti kotimaisia lasten ja nuorten seikkailusarjoja menneiltä vuosikymmeniltä. Toivotut-paketti sisältää kahdeksan Susikoira Roi -jakson lisäksi mm. Pertsan ja Kilun seikkailuja 60-luvulta, Suolaista vettä -nuortensarjan (2002) ja Reetta Robinson -lyhytelokuvan, jossa 8-vuotias Reetta ja pikkuveli asustavat hetken autiolla saarella. Ihanaa!

Onko jokin paketin sarjoista tai elokuvista sinulle juuri se nostalgisin? Entä mitä arvelet, uppoavatko Pertsan, Kilun, Reetan, Tomin, Roi-koiran ja kumppanien seikkailut myös nykylapsiin?

Susikoira Roi (1987). Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen.
Susikoira Roi (1987). Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen.

Kommentit (2)

Heli Metsätähti
Liittynyt28.3.2018

Meillä on nyt kokeiltu Susikoira Roita kahteen alakoululaiseen. Toimii! Sarja on niiden mielestä myös herttaisen vanhanaikainen, mutta tarinan jännitteet ei ole selvästikään vanhentuneet. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kerro, kerro kuvastin (2012). Kuva: Jan Thijs. © 2011 Relativity Media, LLC.

Tälläkin viikolla television elokuvatarjonta suosii seikkailun ystäviä. Lisäksi tarjolla on monta erilaista musiikkielokuvaa iki-ihanasta Hairista kotimaiseen Tyttö sinä olet tähti -musabisneskuvaukseen.

Nenäliinat tulevat tarpeeseen Anna Chlumskyn ja Macaulay Culkinin tähdittämää, nuoruuden heräämistä kuvaavaa Tyttöni mun -elokuvaa (1991) katsoessa. Ysärinostalgiaa väräjää myös Nuija ja tosinuija (la 9.6. klo 15:55, Nelonen). Leffan ikäraja on 7, mutta monet pöljäkomedian vitsit on suunnattu varttuneemmille.

Olen tavalliseen tapaani lisäillyt leffojen tietoihin linkkejä, joista löytyy tarkempaa tietoa elokuvan sisällöstä ja muusta tarpeellisesta esimerkiksi Media-avaimen tai Common Sense Median kautta.

Labyrintti (2014). Kuva: SF Film Finland Oy.
Labyrintti (2014). Kuva: SF Film Finland Oy.

Seikkailua nuorille katsojille:

Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla (Yhdysvallat 2007), ikäraja 12. Lurjuskapteeni Jack Sparrow pitää pelastaa Lentävältä hollantilaiselta. Pe 8.6. klo 21, Nelonen.

Hellboy (Yhdysvallat 2004), ikäraja 12. Mike Mignolan omalaatuiseen supersankarisarjakuvaan perustuvassa elokuvassa demoni taistelee pahan voimia vastaan yhdessä FBI:n kanssa. La 9.6. klo 21, Kutonen.

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta (Yhdysvallat 2008), ikäraja 12. Indy-sarjan neljännessä osassa etsitään, no, kristallikalloa. La 9.6. klo 21, Nelonen.

Labyrintti (Yhdysvallat 2014), ikäraja 12. James Dashnerin dystooppiseen nuortenromaaniin perustuva toimintaseikkailu. La 9.6. klo 21, Ava.

Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä (Yhdysvallat 2011), ikäraja 12. Jack Sparrow etsii myyttistä elämän lähdettä. Su 10.6. klo 21, Nelonen.

Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia (Yhdysvallat, Uusi-Seelanti 2002), ikäraja 12. Eeppisen fantasiatrilogian keskimmäinen osa. Su 10.6. klo 21, Sub.

Kerro, kerro kuvastin (2012). Kuva: Jan Thijs. © 2011 Relativity Media, LLC.
Kerro, kerro kuvastin (2012). Kuva: Jan Thijs. © 2011 Relativity Media, LLC.

Koko perheelle:

Lystikäs kirjeenkantaja (Ranska 1949), ikäraja S. Anna klassikolle mahdollisuus! Jacques Tatin fyysinen komiikka ihastuttaa ikään katsomatta. Ke 7.6. klo 21, Yle Teema.

Rio (Yhdysvallat 2011), ikäraja 7. Ujosta papukaijasta ja kumppaneista kertova animaatioelokuva sijoittuu Rion karnevaalihumuun. La 9.6. klo 12, Fox.

Tyttöni mun (Yhdysvallat 1991), ikäraja 7. Kasvukertomus kuvaa Vada-tytön kesää ja tunteiden vuoristorataa. La 9.6. klo 18:50 ja su 10.6. klo 14, TV5.

Kerro, kerro kuvastin (Yhdysvallat 2012), ikäraja 7. Lumikki-sadun rehevän värikylläinen ja pilke silmäkulmassa tehty elokuvaversio. Su 10.6. klo 11:35, Hero.

Monsterit-yliopisto (Yhdysvallat 2013), ikäraja 7. Pixar-animaatio kertoo Masi Pallopään ja Tarmo Karvasen riehakkaista opiskeluajoista. Su 10.6. klo 18:50, Nelonen.

Tyttö sinä olet tähti (2005). Kuva: Finnkino Oy.
Tyttö sinä olet tähti (2005). Kuva: Finnkino Oy.

Tanssia ja musiikkia:

Blues Brothers 2000 (Yhdysvallat 1998), ikäraja 7.  Elwood päättää kasata vanhan bändin vuonna 1980 ilmestyneen vauhtimusikaalin jatko-osassa. Pe 8.6. klo 21, Kutonen.

Tyttö sinä olet tähti (Suomi 2005), ikäraja 12. Pääsykokeisiin pänttäävä mutta levynteosta haaveileva laulaja ja betonilähiön kasvattama räppäri rakastuvat. La 9.6. klo 21, Sub.

Hair (Yhdysvallat 1979), ikäraja 12. Milos Formanin vetovoimainen musikaalifilmatisointi hipeistä ja Vietnamin sotaan värväytyneestä nuorukaisesta. La 9.6. klo 21:05, Yle Teema.

Step Up: Revolution (Yhdysvallat 2012), ikäraja 7. Su 10.6. klo 9:55, Hero. Tanssijaksi tähtäävä Emily tutustuu Miamin dance mob -jengeihin.

Step Up All In (Yhdysvallat 2014), ikäraja S. Su 10.6. klo 13:20, Hero. Step Up -elokuvasarjan uusin osa vie tanssijat kovatasoisiin kisoihin Los Angelesiin.

LOL (2012). Kuva: Scanbox Finland Oy.
LOL (2012). Kuva: Scanbox Finland Oy.

Tyttöjen välisestä ystävyydestä teini-ikäisille:

Kesäkaverit (Suomi 2014), ikäraja 12. Nuoret naiset (Iina Kuustonen, Minka Kuustonen ja Anna Paavilainen) etsivät elämälleen suuntaa kesäisessä Hangossa. Tutustu myös Koulukinon oppimateriaaliin elokuvasta! Ke 6.6. klo 21, TV2.

Easy A (Yhdysvallat 2010), ikäraja 7. Lukioikäinen Olive (Emma Stone) hyödyntää koulua kiertävät huhut neitsyytensä menettämisestä. To 7.6. klo 21, TV5.

LOL (Yhdysvallat 2012), ikäraja 7. Lola (Miley Cyrus) luovii somen, teiniromanssien ja hankalaksi heittäytyvien vanhempien ristiaallokossa. Tutustu myös Koulukinon oppimateriaaliin elokuvasta! Pe 8.6. klo 21, Hero.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram