Kirjoitukset avainsanalla fantasia

Näin koulutat lohikäärmeesi 3. Kuvat © 2019 Universal Pictures International. All Rights Reserved.

Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvasarja on huolella valmistettua seikkailudraamaa. Kaikissa osissa käsitellään kasvua, menetystä, sinnikkyyttä ja suuria tunteita.

Päähenkilö Hikotus (äänenä Jay Baruchel/Aksu Palmén) epäröi vielä elokuvasarjan uudessa kolmososassakin osakseen langennutta päällikön roolia. Hikotus on herkkä ja harkitsevainen; siis ehkä epätyypillinen mutta erittäin tarpeellinen sankarihahmo.

Elokuva vilisee mitä mielikuvituksellisimpia lohikäärmeitä, ja jotkin kohtaukset ovat visuaalisesti kerrassaan huikaisevia. Tarinassa on myös useita kiinnostavia teemoja, joihin kannattaa tutustua lasten- ja nuortenelokuvien myönteisiä viestejä arvioivassa Media-avaimessa. Palvelusta löydät lisäksi keskusteluideoita tämänkin leffan purkamiseen!

Näin koulutat lohikäärmeesi 3 on fantasiaelokuva, ei varsinainen lastenelokuva

Elokuvan ikäraja on 7 (perusteina ahdistus ja väkivalta). Leffassa on samantyyppistä jännitystä, uhkaavuutta ja vaaran tuntua kuin elokuvasarjan edellisissäkin osissa. Lohikäärmeet tuntuvat tässä vaiheessa jo turvallisilta, mutta julmat lohikäärmeenmetsästäjät ovat hurjia. Juoni takaumajaksoineen ei sekään ole omiaan kaikkein pienimmille katsojille.

Pölhöt sivuhahmot toki keventävät elokuvan tunnelmaa, mutta kokonaisuutena Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvat eivät ole yhtä kevyitä kuin leffoihin perustuva televisiosarja Lohikäärmeet: Äärirajoille.

Näin koulutat lohikäärmeesi 3 (How to Train Your Dragon: The Hidden World), ikäraja 7. Ensi-ilta 25.1.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram