Kirjoitukset avainsanalla sukupuoliroolit

Minisankarit 2 - Matkalla maailman ääriin (2018). Kuvat: MMXVIII Futurikon Films - Ifilmfilm - France3Cinema.

Luontokuvaa ja tietokoneanimaatiota yhdistelevä Minisankarit 2 tarjoaa lisänimensä mukaisesti matkan maailman ääriin, kun leppäkerttuvanhempi lähtee pelastamaan maapallon toiselle puolelle eksynyttä lastaan.

Elokuvan ötökät selviävät monesta tilanteesta tiiviillä yhteistyöllä - ja kekseliäisyydellä, joka saa katsojankin mielikuvituksen hyrräämään. Muurahaiset pystyvät siirtämään painavan sokeripalapaketin ja ihmisten tavaroita keräilevä hämähäkki osaa rakentaa ilmalaivan.

Ötökät näyttävät mallia sanattomissa viestintätaidoissa

Minisankarit 2 - Matkalla maailman ääriin -elokuvassa ei nimittäin ole dialogia; kaikki kerrotaan kuvan ja äänen sujuvalla liitolla.

Puhutun kielen puuttuminen ei kuitenkaan tarkoita, että leffa olisi juuri kaikkein pienimmille katsojille sopiva. Minisankarit sopii monenikäisille hieman samaan tapaan kuin Late Lammas, mutta leffassa on intensiivisiä ja jännittäviä kohtia kuten myrskyn silmään ajautuminen ja hämähäkin verkkoon juuttuminen. Lisäksi lapsen eksyminen ja joutuminen kauas kotoa on melko pitkäkestoinen juoniaihio Minisankareiden tarinassa.

Kiinnostavana sivuhuomiona kyseessä on myös sukupuolineutraali perhe- ja rakkaustarina

Elokuvan levittäjän tarjoamassa juonitiivistelmässä tosin puhutaan leppäkerttuisästä ja -pojasta, mutta tosiasiassa sankareiden sukupuoli ei käy millään tavalla ilmi elokuvasta. Seikkailun ajaksi kotiin jäävät toinen leppisvanhempi ja pari sisarusta.

Luonto ja ympäristönsuojelu ovat elokuvan keskeisiä teemoja. Lue Media-avaimen arviosta lisää elokuvan viesteistä ja siitä, minkä ikäisille katsojille leffa sopii! Minisankareiden hahmot ovat tuttuja ranskalaisesta Ruohonjuuritasolla-televisiosarjasta.

Edellinen Minisankarit-elokuva (2014) on aivan mainio leffa sekin.

Minisankarit 2 - Matkalla maailman ääriin (Minuscule - Les Mandibules du bout du monde, 2018), ikäraja 7. Ensi-ilta 19.4.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram