Kirjoitukset avainsanalla Star wars

(c) 2019 and TM Lucasfilm Lid. All Rights Reserved.

Elokuvavuoden päättävät jättiläiset Frozen 2 ja Star Wars: The Rise of Skywalker kertovat pitkälti samaa tarinaa. Elokuvia yhdistää etenkin vahva keskushahmo ja tämän kulkema tie:

Keskiössä on vahva nainen

Kaukaisen galaksin jedikokelas Rey ja Arendellen kuningatar Elsa ovat kumpikin älykkäitä, empaattisia, lujahermoisia, rohkeita ja todella sitkeitä hahmoja.

...jolla on poikkeuksellisia supervoimia

Elsa hallitsee lunta ja jäätä. Rey kihisee Star Wars -universumin voimaelementtiä. Molemmat käyttävät voimiansa hyvään mutta ovat myös huolissaan siitä, kuinka hallita mahtia, joka heidän sisälleen kätkeytyy.

Hänen taustansa on hämärän peitossa ja sitä yritetään selvittää

Mistä Elsa on saanut supervoimansa? Mikä on hänen kohtalonsa? Entä ketkä ovat Reyn vanhemmat? Miksi hän on poikkeuksellisen voimakas ja mikä lopulta on hänen roolinsa taistelussa Imperiumin hirmuhallintoa vastaan?

Hänen kohtalonaan on tuoda tarinan maailmaan tasapainoa ja rauhaa

Vältän juonipaljastuksia, joten ei siitä sen enempää. Asia selviää elokuvat katsomalla!

Hän toimii yksin - tai ainakin yrittää

Supervoimistaan huolimatta Elsa sen enempää kuin Rey ei voi toteuttaa tehtäväänsä ilman ystävien apua. Myös menneet sukupolvet tarjoavat tukensa molemmille.

Leffojen julisteetkin muistuttavat toisiaan - voit vertailla niitä alla olevaa kuvaa liu'uttamalla.


 


Sisarusrakkaus jatkaa kokoavana teemana Frozen 2:ssa

Frozenissa supersankarielokuva kohtaa sujuvasti prinsessatarinan - mikä saattaa osaltaan selittää leffasta muodostuneen ilmiön laajuutta. Eeppisessä jatko-osassa tutustutaan alkuperäiskansaan ja luonnon henkiin ruskamaisemissa, nähdään vinhoja musikaalinumeroita ja pyritään solmimaan rauha.

Jännitystä ja pelottavuutta Frozen 2:ssa on ensimmäisen leffan tapaan jonkin verran; onneksi lumiukko Olaf huolehtii uupumattomasti tunnelman keventämisestä. Tarinassa käsitellään myös läheisen menettämistä ja siihen liittyvää surua ja ikävää. Erityisesti Annan ja Elsan äiti on yhä vahvasti läsnä sisarusten elämässä yhteisten muistojen kautta.


(c) 2019 and TM Lucasfilm Lid. All Rights Reserved.
Vahvaa keskushahmoa tukee joukko ystäviä.
©2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Vahvaa keskushahmoa tukee joukko ystäviä.
 


Valinnat ja teot määrittävät hyviksiä Star Wars -saagan viimeisessä osassa

Star Wars: The Rise of Skywalker pyörittää valtavaa määrää liikkuvia osia ja edellisissä elokuvissa esiteltyjä hahmoja (sekä muutamia uusiakin) hieman samaan tapaan kuin Marvel-universumin tapahtumat sieväksi paketiksi koonnut Avengers-elokuvien finaalipari Infinity War - Endgame.

Menneet sukupolvet tarjoavat sekä tukea että vastusta Reyn etsiessä itseään ja voiman tasapainoa. Kapinallisten ja Imperiumin väliseltä sotatilalta ei juuri jää hetkiä hassuttelulle tai vekkuleille otuksille. Tarinassa korostetaan, että valintamme määrittävät meitä enemmän kuin perintömme - eikä koskaan ole liian myöhäistä muuttaa suuntaa.

Molemmista elokuvista voit lukea lisää lasten- ja nuortenelokuvia perheille arvioivan Media-avaimen sivuilla. Leffojen trailerit näet alta.

Star Wars: The Rise of Skywalker (Yhdysvallat 2019), ikäraja 12. Ensi-ilta 18.12.2019.

Frozen 2 (Yhdysvallat 2019), ikäraja 7. Ensi-ilta 25.12.2019.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram