Kirjoitukset avainsanalla pahikset

Maleficent 2: Pahan valtiatar © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Näytelmäelokuva Maleficent - Pahatar kertoi Disneyn klassikkopahiksen tarinan vuonna 2014. Uudessa jatko-osassa vaakalaudalla on ihmisten ja keijujen valtakuntien välinen, hauras rauha.

Maleficent 2: Pahan valtiatar on erikoisesti nimetty, sillä Pahatar ei tässäkään elokuvassa ole varsinaisesti pahan puolella. Elokuvassa on monenlaisia hahmoja, joista harva on yksioikoisesti paha. Tarina johdattelee myös pohtimaan pahuuden eri olomuotoja, mutta samalla on alusta asti melko varmaa, että hyvä voittaa lopulta.

© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Visuaalisesti näyttävän fantasiaseikkailun ikäraja on 12

Maleficent 2: Pahan valtiatar on sotaisa elokuva. Siinä nähdään myös julmuutta, vankeutta, kirouksia ja kuolemaa. Leffa on silti pohjimmiltaan satuelokuva, ja kerrontaa pehmennetään sekä huumorilla että söpöillä otuksilla.

Pahatar on edelleen tarinan kiinnostavin hahmo, mutta prinsessa Auroralla on merkittävä rooli yhtenä elokuvan myönteisistä voimista. Auroraan on sisällytetty paljon Disneyn perinteistä prinsessaunelmaa, mutta samalla hän on rohkea ja periksiantamaton taistelussa hyvän puolesta.

© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Lasten- ja nuortenelokuvia arvioiva Media-avain kirjoittaa Pahan valtiattaren myönteisistä viesteistä. Nuorta katsojaa Maleficent 2 voi herätellä pohtimaan esimerkiksi asioiden mustavalkoisuutta ja sitä, miten suhtaudumme erilaisuuteen. Elokuvan viesteistä tärkeimmäksi nostetaan tämä: 

"Sodat loppuvat rauhalla ja aseiden laskemisella, eivät miekkojen kalistelulla."

Maleficent 2: Pahan valtiatar (Maleficent: Mistress of Evil, Yhdysvallat 2019), ikäraja 12. Ensi-ilta 16.10.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram