Kirjoitukset avainsanalla ensi-illat

Huippujengi Himalajalla (2019). Kuva: Cinemanse Oy

Mielestäni kesällä on ihanaa vetäytyä hetkeksi elokuvateatterin pimeyteen. Sadesäällä leffassa on mukavat oltavat ja helteelläkin sopivan vilpoisaa.

Koko perheen lomaleffaksi sopii esimerkiksi seikkailuhermoja kutkuttava tarina joka saa jatkoa lasten leikeissä tai toimintakomedia, joka kutkuttaa nuorisonkin nauruhermoja.

Poimin kesän ensi-illoista 10 lapsille, nuorille tai koko perheelle sopivaa herkkupalaa

Bamse ja jymykello

Maailman vahvin nalle seikkailee jälleen tutun turvallisessa piirrosanimaatiossa. Elokuvassa pohditaan mm. sankaruutta, rehellisyyttä ja luonnonsuojelua.

Ensi-ilta 30.5. Ikäraja S.

 

Godzilla II: King of the Monsters

Myyttinen jättiläislisko Godzilla saa vastaansa lajityypin klassisia otuksia Rodanista King Ghidorahiin toimintaseikkailun jatko-osassa.

Ensi-ilta 29.5. Ikäraja 12.

 

Huippujengi Himalajalla

Löytöretkeilijä ja seikkailija Sir Lionel Frost lupaa saattaa isojalan Himalajalle lajitovereidensa luokse vinkeässä stop motion -animaatiossa. Leffan takana oleva Laika-studio on tunnettu omalaatuisista ja upean näköisistä, Oscar-ehdokkuuksiakin kahmivista animaatioistaan.

Ensi-ilta 7.6. Ikäraja 7.

 

X-Men: Dark Phoenix

X-Menit kohtaavat pelottavimman ja voimakkaimman vihollisen omiensa joukosta Jean Greyn syntytarinan kertaavassa supervoima-toimintaseikkailussa.

Ensi-ilta 7.6. Ikäraja 12.

 

Vili Vilperi -elokuva

Televisiosta tuttu Vili Vilperi lähtee etsimään tutkimusmatkailija-isääsä villistä ja vaarallisesta erämaasta yhdessä eläintarhassa kasvaneen Nanni-koalan ja aran kauluslisko Jaken kanssa.

Ensi-ilta 14.6. Ikäraja ei vielä tiedossa.

 

Men in Black International

Men in Black International jatkaa vuoden 1997 toimintakomediahitti Men in Blackin maailmassa. Tällä kertaa maapalloa avaruuden uhilta suojelevan järjestön on etsittävä myyrä omiensa joukosta.

Ensi-ilta 14.6. Ikäraja ei vielä tiedossa.

 

Lemmikkien salainen elämä 2

Mitä lemmikit puuhaavat sillä aikaa kun omistajat ovat poissa? Muutaman kesän takainen animaatio saa samanhenkistä jatkoa.

Ensi-ilta 26.6. Ikäraja ei vielä tiedossa.

 

Spider-Man Far from Home

Hämähäkkimiehen uusimmat, riemastuttavat seikkailut sijoittuvat Avengers: Endgamen tapahtumien jälkeiseen aikaan.

Ensi-ilta 3.7. Ikäraja ei vielä tiedossa.

 

Leijonakuningas

Tietokoneiden avulla toteutettu mutta koko lailla ehdan luontoelokuvan näköinen uusintaversio Leijonakuninkaasta tulkitsee Hamletin tarinaa mieleenpainuvasti ja huumoria unohtamatta. Äänirooleissa mm. Beyoncé, Chiwetel Ejiofor ja Seth Rogen.

Ensi-ilta 17.7. Ikäraja ei vielä tiedossa.

 

Angry Birds -elokuva 2

Angry Birds -peliin perustuvan kokoillan animaation jatko-osassa possut ja linnut lyövät hynttyyt yhteen yhteisen vihollisen edessä.

Ensi-ilta 9.8. Ikäraja ei vielä tiedossa.

 

Onko joku näistä elokuvista teillä odotettu uutuus?

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa (2018). Kuva: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Elokuvateattereista löytyy todella paljon uutta nähtävää perheille seuraavien parin kuukauden aikana. Myös joulun ajan ensi-illat ovat tässä vaiheessa jo melko hyvin tiedossa.

Loppuvuoden ensi-iltojen joukosta löytyy ilahduttavasti myös useampi lastenelokuva, jonka ikäraja on S eli kaikille sallittu!

Listasin tähän kaksitoista elokuvauutuutta ensi-iltapäivämäärineen, trailereineen ja ikärajoineen. Joukosta löytyy niin megabudjetin fantasiaa kuin kotimaista lastenkirjafilmatisointiakin. Studio Ghiblin ystäviä hellitään restauroidulla klassikolla ja supersankarifaneja vedenalaisella seikkailulla.

Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa

Elokuva lainaa vapaasti muun muassa E.T.A. Hoffmannin alkuperäistarinaa, Tšaikovskin balettia ja vähän Fantasia-leffaakin. Pääasiassa Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa on kuitenkin ylettömän koristeellisesti lavastettua ja puvustettua satuelokuvaa, jossa yllätyksettömän pätevä tyttösankari taistelee pahiksia vastaan. Leffasta voi lukea lisää Media-avaimen sivuilla jo nyt!

Ensi-ilta 2.11. Ikäraja 12.

The Grinch

Amerikkalaisen satusetä Dr. Seussin omintakeinen Grinch-hahmo yrittää varastaa herttaisten huulaisten joulun. Elokuvan voi nähdä jo viikonloppuna ainakin Finnkinon Lasten Sunnuntaissa. Itse kävin katsomassa leffan eilen - siitä lisää ensi viikolla sekä tässä blogissa että Media-avaimessa!

Ensi-ilta 9.11. Ikäraja 7.

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset

J.K. Rowlingin luomaan taikamaailmaan sijoittuva Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (2016) saa jatkoa, kun nuori Albus Dumbledore (Jude Law) johdattaa taikazoologi Lisko Scamanderin (Eddie Redmayne) taisteluun pimeyden velho Gellert Grindelwaldia (Johnny Depp) vastaan. 

Ensi-ilta 14.11. Ikäraja 12.

Viiru ja Pesonen - Viiru muuttaa

Sven Nordqvistin valloittaviin lastenkirjoihin perustuvat ruotsalaisanimaatiot ovat saaneet tällä vuosikymmenellä jatkoa saksalaisista tuotannoista, joissa yhdistellään eläviä näyttelijöitä ja tietokoneella luotuja otuksia. Viiru ja Pesonen: Pikkukepposia ja suurta ystävyyttä sekä Viiru ja Pesonen - Paras joulu ikinä saavat jatkoa arinassa, jossa Viiru muuttaa - pihan perälle.

Ensi-ilta 23.11. Ikäraja ei ole vielä tiedossa, mutta edellisten Viiru-elokuvien ikäraja on ollut S.

Robin Hood

Nottinghamin legenda saa jälleen yhden elokuvatulkinnan. Tällä kertaa Robin Hoodina nähdään Taron Egerton (Kingsman: Salainen palvelu, Eddie the Eagle) ja Pikku-Jussina Jamie Foxx (Baby Driver, Django Unchained). Traileri lupaa modernia toimintaelokuvaa historiallisissa puitteissa.

Ensi-ilta 30.11. Ikäraja 12.

Kikin lähettipalvelu

Hayao Miyazakin klassikkoanimaatio palaa elokuvateattereihin restauroituna versiona. 13-vuotiaan noitatytön ajaton kasvukertomus kannattaa nähdä isolla kankaalla!

Ensi-ilta 9.12. Ikäraja S.

Spider-Man: Kohti Hämähäkkiversumia

Marvelin supersankari Hämähäkkimies seikkailee animaatiossa, jonka käsikirjoituksesta vastaa Phil Lord (Poutapilviä ja lihapullakuuroja, Lego Elokuva, 21 Jump Street). Tarinassa Hämähäkkimies jakaa tehtävänsä nuoren Miles-pojan kanssa.

Ensi-ilta 14.12. Ikäraja ei vielä tiedossa.

Taikapuutarhan pikkuötökät

Ranskalaisanimaatio kertoo Taikapuutarhan hyönteiskuninkaallisten valtapelistä ja pikkuötököiden sankaruudesta.

Ensi-ilta 14.12. Ikäraja 7.

Aquaman

Supersankarielokuva kertoo Batmanin ja Ihmenaisen rinnallakin taistelevan atlantislaisen syntytarinan.

Ensi-ilta 21.12. Ikäraja ei vielä tiedossa (mutta jos se ei ole 12, syön hattuni).

Ailo - Pienen poron suuri seikkailu

Metsän tarina ja Järven tarina -dokumenttielokuvien tuottajat ovat yhdistäneet voimansa ranskalaisten osaajien kanssa. Lapissa kuvattu luontoelokuva kertoo villin poronvasan ensimmäisestä elinvuodesta.

Ensi-ilta 21.12. Ikäraja ei vielä tiedossa.

Maija Poppasen paluu

Unohtumattoman 1960-luvun musikaalin tarina jatkuu, kun Maija Poppanen (Emily Blunt) saapuu aikuiseksi kasvaneiden hoidokkiensa luokse. Pian Poppasella on Pankin perheen uusikin sukupolvi hyppysiissään.

Ensi-ilta 25.12. Ikäraja ei vielä tiedossa.

Onneli, Anneli ja nukutuskello

Marjatta Kurenniemen lastenkirjaklassikoihin perustuvien filmatisointien päätösosassa tavataan hajamielinen keksijä, Vekotiitus Vappunen. Onnelina ja Annelina nähdään uudet kyvyt Celina Fallström ja Olga Ritvanen.

Ensi-ilta 25.12. Ikäraja ei vielä tiedossa, mutta edellisten Onneli ja Anneli -leffojen ikäraja on ollut S.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram