Kirjoitukset avainsanalla sarjakuva

Hilda (2018). Kuvat: Netflix

"Hilda on aika erilainen kuin mä, mutta se on hyvä tyyppi. Se on rohkea ja sillä on kiva luonne."

Näin oma kymmenvuotiaani arvioi Netflixin animaatiosarja Hildaa, jossa sisukas nimihenkilö seikkailee peikkojen, keijujen, ihmisten ja jättiläisten joukossa.

Hilda ammentaa vahvasti pohjoisista myyteistä

Myös luonnonusko ja partioharrastus ovat hauskasti läsnä Hildan ja ystävien tarinoissa. Terveen uteliaisuuden ohella kaveritaidot ja pelkojen käsitteleminen ovat sarjan keskeisiä teemoja.

Kaksin äitinsä kanssa asuva Hilda on toimekas, peloton, oikeudentajuinen ja itsenäinen hahmo

Vaikka kyseessä on “vahva tyttösankari”, Hilda ei ole tarkoituksellisen räväkkä tai kova, vaan ihan tavallinen, puissa kiipeilevä lapsi. Siis ihana!

Hilda perustuu brittiläisen sarjakuvataiteilija Luke Pearsonin luomaan, samannimiseen lasten sarjakuvaromaanisarjaan, josta on suomeksikin julkaistu ensimmäinen osa Hilda ja kivipeikko. Hauskan näköinen animaatio on sekä tyylillisesti että tunnelmaltaan uskollinen hienoille alkuperäisteoksille.

Hilda sisältää trillerielementtejä

Karmivat ja uhkaavat tilanteet kääntyvät aina lopulta parhain päin, mutta jännitystä on mukana joka jaksossa. En suosittelisi sarjaa alle 7-vuotiaille - vaikka rohkea päähenkilö toimiikin melko hyvänä pehmusteena hurjien tapahtumien ja katsojan välissä!

Hilda (Iso-Britannia, Kanada, Yhdysvallat 2018) katsottavissa Netflixissä. Kansainvälistä Tyttöjen päivää vietetään 11.10.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram