Kirjoitukset avainsanalla tietoisuustaidot

Maija Mehiläinen ja hunajakisat (2018). Kuvat: Future Film

Saksalaisanimaatio Maija Mehiläinen ja hunajakisat on jatkoa neljän vuoden takaiselle Maija Mehiläinen -elokuvalle. Leffassa seikkailee televisiostakin tuttu, toimelias mehiläinen, jolle on annettu aavistuksen verran lisää vauhtia.

Toiminnan keskipisteessä on se hiukan liian pirteä ja kovaääninen lapsi (kaiken lisäksi vielä tyttö!), jonka järjestystä rakastava aikuinen haluaisi siivota jonnekin näkymättömiin ja kuulumattomiin, mutta jolle elokuva antaa lempeästi tilaa. Maija Mehiläinen on impulsiivinen ja äänekäs - eikä siitä aina seuraa pelkkää hyvää, päin vastoin - mutta ei Maijan tarvitse kuitenkaan muuttua kiltiksi ja hiljaiseksi.

Maijan vahvuuksia ovat muun muassa empaattisuus, rehellisyys ja luottavaisuus. Hän on hyvä havaitsemaan muiden vahvuudet ja valamaan intoa ujompiinkin ystäviin.

Lisäksi haluan kehaista Maija Mehiläisen rauhoittumistaitoja ja suosittelen, että perheissä palataan niihin vielä elokuvan jälkeen!

Lyhyessä kohtauksessa hermostunut ja jännittynyt Maija käy rauhalliselle paikalle lepäämään, hengittää syvään ja katselee tähtiä. Tällaisia taitoja kannattaa harjoitella kotona, ja elokuvallisen esimerkin avulla ne myös jäävät selkeästi mieleen.

Hunajakisojen ennakkosuosikkijoukkuetta johtaa stereotyyppinen koulukiusaajahahmo Viola.
Hunajakisojen ennakkosuosikkijoukkuetta johtaa stereotyyppinen koulukiusaajahahmo Viola.

Maija Mehiläinen ja hunajakisat -elokuvan ikäraja on S eli se on sallittu kaikenikäisille. Leffa onkin tunnelmaltaan turvallinen, mutta pariin jännittävään kohtaukseen kannattaa kaikkein pienimpien katsojien kanssa varautua: labyrintissa vaanii uhkaava megamonsteri, ja elokuvan loppupuolella ilkeä hämähäkki on vähällä syödä hätääntyneen ötökän. Molemmat tilanteet ratkeavat kuitenkin melko nopeasti parhain päin.

Lasten- ja nuortenelokuvia arvioiva Media-avain löytää leffasta runsain mitoin myönteisiä viestejä hyvistä roolimalleista yhteistyötaitoihin ja optimismiin. Lue Media-avaimen arvio elokuvasta täällä!

Maija Mehiläinen ja hunajakisat (Saksa, Itävalta 2018). Ensi-ilta 29.6.2018.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat