Kirjoitukset avainsanalla hyvän mielen elokuva

Kuva © 2018 Twentieth Century Fox FIlm Corp. All Rights Reserved.

Simonilla on ongelma. Hän tykkää pojista, mutta ei uskalla tulla ulos kaapista. Ongelma ei ole Simonin homous, eikä ehkä edes muiden mahdollinen suhtautuminen siihen. Simonia yksinkertaisesti jännittää oman identiteettinsä puolesta. Hän haluaisi olla se ihan sama, tavallinen tyyppi ulostulon jälkeenkin.

Minä, Simon on täysverinen feelgood-leffa, jossa on hyvinkin aineksia 2010-luvun sukupolvielokuvaksi

Vaikka Minä, Simon on hellyttävän kiiltokuvamainen, se on myös aseistariisuvan hauska, koskettava ja käsittelee nuorten ajattomia ongelmia teinikomedian keinoin fiksusti ja tämän päivän kontekstissa.

Simon etsii rakkautta, kuten me kaikki. Kuva © 2018 Twentieth Century Fox FIlm Corp. All Rights Reserved.
Simon etsii rakkautta, kuten me kaikki. Kuva © 2018 Twentieth Century Fox FIlm Corp. All Rights Reserved.

"Jokainen ansaitsee suuren rakkaustarinan", hehkuttaa elokuvan juliste. Minä, Simon muistuttaakin, että jokainen ihminen kaipaa hyväksyntää, rakkautta ja mahdollisuutta olla oma itsensä. Vaikka elokuvan juoni kietoutuu Simonin ulostuloon, hänen seksuaalinen suuntautumisensa on vain yksi osa hänen roolihahmoaan.

Elokuvan myönteisiin viesteihin lukeutuvat muun muassa Simonin kaveriporukan moninaisuus, Simonin perheen tarjoama lämpö, tuki ja uskallus tarkastella omia asenteitaan sekä SKAM-tyyliin lempeästi opastava suhtautuminen mokailuun.

Lasten- ja nuortenelokuvien sisältöjä arvioiva Media-avain kirjoittaa elokuvasta näin:

Simonin homoseksuaalisuus ei tee hänestä parempaa tai huonompaa, vaan hänkin kohtaa elämänsä sillä itsekeskeisyyteen taipuvaisella ajatusmallilla, joka kuuluu teini-ikään. Simon opettelee ihmissuhteiden monimutkaisia sääntöjä, tekee virheitä ja korjaa niitä.

Koko Media-avaimen arvion ja keskusteluideat leffan purkuun löydät täältä. Media-avain antaa elokuvan myönteisille viesteille 5/5 pistettä.

Minä, Simon (Love, Simon, Yhdysvallat 2018). Ensi-ilta 4.5.2018.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram