Kirjoitukset avainsanalla digihyvinvointi

Ready Player One (2018). Kuva © 2018 WARNER BROS.

Ernest Clinen menestysromaaniin perustuva ja Steven Spielbergin ohjaama Ready Player One kertoo teini-ikäisestä Wadesta, joka viettää jotakuinkin kaiken valveillaoloaikansa datahanskat kädessä ja visiiri silmillä.

On vuosi 2045. Todellisuus on Waden mukaan niin ankeaa, ettei se kiinnosta ketään. Lukemattomat ihmiset ovat siirtyneet Waden tavoin pelaamaan, matkustelemaan ja opiskelemaan OASIS-virtuaaliuniversumiin. Wade kuluttaa aikansa metsästämällä OASISiin kätkettyä aarretta. Kun hän saa peräänsä pahan suuryhtiön, vetävän seikkailuelokuvan ainekset ovat kasassa.

Ready Player One voi toimia erinomaisena pohjustuksena perheen keskusteluihin esimerkiksi some-etiketistä ja ruutuajasta. Virtuaalinen elämä on elokuvassa yhtä todellista kuin fyysinen maailma (mutta onko se kuitenkaan yhtä arvokasta, kysytään lopun opettavaisessa osuudessa). Tarina kannustaakin pohtimaan muun muassa omaa digiarkea ja someminää.

Lue koko arvio Media-avaimesta

Linkkivinkki: Common Sense Median englanninkielinen mediakasvatusartikkeli Virtual Reality 101: What you need to know about kids and VR

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram