Kirjoitukset avainsanalla Tahtoikä

Viiru ja Pesonen - Viiru muuttaa (2018). Kuvat: SF Film Finland Oy

Oletko joskus yrittänyt pukea lapselle vaatteita, jotka vielä eilen olivat sopivan kokoisia? Tai onko pilttisi kenties joskus uhannut muuttaa muualle ja pakannut laukkunsa valmiiksi? Entä onko jälkikasvu milloinkaan hyppinyt sängyllä silloin, kun itse haluaisit vain nukkua?

Niinpä. Viirun ja Pesosen uusin elokuva Viiru muuttaa käsittelee muun muassa näitä lapsiperheille tuttuja tilanteita - sekä lapsen että aikuisen näkökulmasta.

Lapsen itsenäistymispyrkimysten lisäksi myös vuorovaikutustaidot ja erityisesti toisen tunteiden huomioiminen ovat tarinan keskiössä.

Lasten- ja nuortenelokuvia arvioiva Media-avain kirjoittaa Viirun ja Pesosen soveltuvuudesta pienen lapsen ensimmäiseksi elokuvaelämykseksi:

"Pääasiassa kodin pihapiirissä tapahtuvat seikkailut ovat turvallisia, ja tarina etenee rauhallisesti. Huumori syntyy yhdistelmästä arkisia ja satumaisia elementtejä."

Koko arvion löydät täältä.

Pienen Viiru-kissan ja vanhan ukko-Pesosen yhteisistä seikkailuista on tehty ensin ruotsalaisia piirrosanimaatioita ja nyttemmin näitä saksalaisia filmatisointeja, joissa yhdistellään näyttelijöitä ja tietokoneanimaatiota.

Viiru muuttaa perustuu Sven Nordqvistin samannimiseen kuvakirjaan, johon kannattaakin paneutua lapsen kanssa sekä ennen elokuvaa että sen jälkeen. Erilaiset mediatekstit tehostavat mainiosti toisiaan!

Viiru ja Pesonen - Viiru muuttaa (Pettersson und Findus - Findus zieht um, Saksa 2018), ikäraja S. Ensi-ilta 23.11.2018.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Aivan ihana elokuva oli, mutta siltikin vähän liian jännittävä meidän 3,5 -vuotiaalle. Nukkumaan mennessä illalla painoi mieltä liian jännittävät yö-kohtaukset. Tuon ikäisellä taitaa mielikuvitus laukata niin herkästi.

Heli Metsätähti
Liittynyt28.3.2018

Näin on, ja varsinkin valkokankaalta katsottuna kokemus voi olla varsin voimakas. Tunnelmia voikin käydä uudelleen läpi turvallisesti yhdessä esimerkiksi juuri Viiru muuttaa -kirjan avulla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram