Kuva ©2019 Disney·Pixar

Neljäs Toy Story -elokuva ei tunnu hiukkaakaan väkinäiseltä jatko-osalta. Tutut lelut ovat siirtyneet seuraavaan kotiin ja saaneet uusia ystäviä, mutta elämän merkityksellisyys on teemana ajaton. 

Käytä ikäjoustoa harkiten

Toy Story 4 on upeasti animoitu ja taidokkaasti käsikirjoitettu elokuva, joka voi koskettaa monen ikäisiä. Kaikkein pienimpien katsojien on kuitenkin vaikea seurata tarinaa, joka etenee useissa aikatasoissa ja tapahtumapaikoissa. Lisäksi leffassa on 7-ikärajan mukaista pelottavuutta kuten uhkaavasti käyttäytyviä vatsastapuhujan nukkeja ja äkillisiä säikäytyksiä.

Kuva ©2019 Disney·Pixar
Kuva ©2019 Disney·Pixar

Monikerroksinen Toy Story 4 on yhtaikaa vauhdikas ja pohdiskeleva

Elokuvan hahmot - lihaksikkaat toimintafiguurit, sievät nuket, lusikka-haarukat - ovat kiinnostavia ja monitahoisia tyyppejä, pahis eritoten. Siinä missä Toy Story 3 leikitteli stereotypioilla, on elokuvasarjan neljäs osa luopunut niistä vaivattomasti. Leffan kenties ainoa kulahtanut klisee on se, että kun asuntoauton rengas puhkeaa, perheen isä saa raivarin, jonka tieltä on parempi hipsiä pois vähin äänin.

Kuva ©2019 Disney·Pixar
Kuva ©2019 Disney·Pixar

Lasten- ja nuortenelokuvia arvioiva Media-avain listaa Toy Story 4:n myönteisiä viestejä:

“Elokuvan keskeisiä teemoja ovat ystävyys ja yhteisöllisyys. Lelujengi on tiivis yhteisö, jossa tuetaan ja autetaan kavereita tarpeen tullen, mutta ollaan aina valmiita auttamaan leluja myös oman porukan ulkopuolelta. Vihollisetkin voivat sopia kärhämänsä ja lopulta jopa ystävystyä.

“Sankariksi voi päätyä se yllättävin: vaikkapa roskista askarreltu lelu-ukkeli. Elokuvan humaani viesti muistuttaa, että kaikki (lelut) ovat tärkeitä ja jokaisella on paikkansa – myös niillä, jotka ovat tehneet virheitä.”

Media-avaimen arviosta löydät myös keskusteluideoita leffan purkuun lasten kanssa. Suosittelen!

Toy Story 4 (Yhdysvallat 2019), ikäraja 7. Ensi-ilta 6.9.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram