Sherlock Gnomes (2018). Kuvat © 2018 Paramount Pictures and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Mestarietsivä Sherlock Gnomes on puutarhatonttujen oma salapoliisikomedia.

Lontoon pihakoristeiden henkeä uhkaa muun muassa pahamaineinen sarjamurhaaja Moriarty. Sherlockin ja Watsonin rinnalla arvoituksia ratkovat rakastavaiset Gnomeo ja Julia.

Yksi keskeisistä juonikuvioista on kitka Julian ja Gnomeon parisuhteessa.

Hiertävä parisuhde ei ehkä ole antoisinta sisältöä Sherlock Gnomesia katsoville lapsille, mutta Gnomeon ja Julian tarvitsemia vuorovaikutustaitoja voi mainiosti soveltaa myös kaverisuhteisiin. 

Pariskunta nimittäin oppii, että on tärkeää sanoa toiveensa ja ajatuksensa ääneen. Yhtä tärkeää on ottaa huomioon myös kaverin toiveet ja ajatukset. Sama pätee muuten myös Sherlockiin ja Watsoniin, joiden ystävyyden ja työtoveruuden dynamiikasta kannattaa jutella elokuvan jälkeen: miksi Sherlock käyttäytyi töykeästi? Oliko Sherlockin ja Watsonin ystävyys reilua ja tasa-arvoista? Entä olisiko Watson voinut ilmaista omat tunteensa selkeämmin?

Mestarietsivän persoonallisuutta tässä elokuvassa on silti pakko moittia. Viimeistään 2000-luvun Holmes -filmatisointien ja Uusi Sherlock -televisiosarjan myötä aikuiset ovat saaneet oppia, että Sherlock Holmes on paitsi sosiopaatti ja nero, myös puutteistaan huolimatta rakastettava hahmo. Sherlock Gnomes -elokuvassa mestarietsivän ikävälle käytökselle ei anneta selityksiä. 

Elokuvan ikäraja 7 liittyy ennen kaikkea puutarhatonttujen kokemaan kuoleman uhkaan. Yleissävyltään Sherlock Gnomes on kuitenkin komedia - vauhdilla ja jännityksellä maustettuna. Lisää vinkkejä elokuvan käsittelyyn löydät lasten- ja nuortenelokuvia arvioivasta Media-avaimesta. Media-avain antaa Sherlock Gnomesin myönteisille viesteille 2/5 pistettä.

Mestarietsivä Sherlock Gnomes (Iso-Britannia, Yhdysvallat 2018). Ensi-ilta 1.6.2018.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram