Lemmikkien salainen elämä 2. Kuva © 2019 Universal Pictures International All Rights Reserved.

Kesän 2016 hittianimaation tarinaa jatkava Lemmikkien salainen elämä 2 on hyvin samantyyppinen kuin edeltäjänsäkin.

Idealtaan leffa on kuin kokoelma hyviä kissavideoita. Söpöt, toilailevat lemmikit ovat ilmeikkäitä ja kutkuttavat myös katsojan mielikuvitusta: mitä kaikkea eläimet puuhaavatkaan silloin, kun ihmiset ovat poissa kotoa?

Elokuvan juoni on melko löyhä, sillä tarinassa keskitytään hauskoihin kommelluksiin ja vauhdikkaisiin tilanteisiin. Kaahailun keskeltä löytyy myös myönteisiä viestejä, joista lasten- ja nuortenlokuvia arvioiva Media-avain kirjoittaa:

“Animaation teemoja ovat ystävyys, rohkeus ja omien rajojen ylittäminen. Keskenään erilaiset päähahmot osoittavat, että kuka vain voi löytää oman vahvuutensa ja pieninkin pörröturkki voi voittaa isommat korstot rohkeudella ja nokkeluudella.”

Lemmikkien salainen elämä 2. Kuva © 2019 Universal Pictures International All Rights Reserved.
Lemmikkien salainen elämä 2. Kuva © 2019 Universal Pictures International All Rights Reserved.

Leffassa on useita erillisiä mutta yhtaikaa tapahtuvia tarinalinjoja, joten rakenteeltaan Lemmikkien salainen elämä 2 voi olla pienelle katsojalle haastava seurata. Lisäksi elokuvassa nähdään räväköitä taistelukohtauksia, vinhoja takaa-ajoja, täpäriä tilanteita ja julmia pahiksia (joiden yli ajetaan tahallaan autolla).

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita pehmennetään kuitenkin huumorilla, suvantohetkillä ja tietenkin lemmikkien ja omistajien välisillä hellyydenosoituksilla. Lisää asiaa leffasta ja keskusteluvinkit teemojen purkuun löydät Media-avaimesta. Sieltä löydät myös ikäsuosituksen, joka kehottaa käyttämään lapsikohtaista harkintaa ikärajan 1-3 vuoden jouston suhteen:

Lemmikkien salainen elämä 2 (Secret Life of Pets 2, Yhdysvallat 2019), ikäraja 7. Ensi-ilta 26.6.2019.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram