Jurassic World: Kaatunut valtakunta. Kuvat © 2018 Universal Pictures International. All Rights Reserved.

Jurassic World: Kaatunut valtakunta -elokuvassa lähdetään pelastamaan koeputkisauruksia hylätyltä paratiisisaarelta. Elokuva on suoraa jatkoa Jurassic Worldille (2015), ja tarina kietoutuu myös 90-luvun Jurassic Park -elokuviin. Elokuvan ikäraja on 12.

Jos olet nähnyt aiempia Jurassic-elokuvia, tiedätkin jo, että petodinoista otetaan elokuvissa kaikki irti. Ne syövät ihmisiä ja toisia sauruksia. Ateriaa edeltää tavallisesti intensiivinen hippasleikki ja dramaattinen riepotteluhetki.

Kaatuneessa valtakunnassakin hengenvaaraan ja kuoleman uhkaan liittyviä kohtauksia on runsaasti, ja ne ovat usein sekä intensiivisiä että melko pitkäkestoisia. Lisää vain veri. Se on nimittäin ainoa, mikä puuttuu esimerkiksi silloin, kun yksi elokuvan henkilöistä menettää kätensä.

Ota huomioon tämä itsestäänselvyys: lapset ovat yksilöitä

Kuvaohjelmalain mukaan elokuvan ikärajasta voidaan joustaa jopa kolme vuotta, mikäli lapsi on aikuisen seurassa. Ikäjoustoa ei kannata missään tilanteessa käyttää automaattisesti, vaan tarkoitus on, että asiaa harkitsee aina tapauskohtaisesti lapsen herkkyyden ja valmiudet hyvin tunteva lähiaikuinen. Esimerkiksi paljon toimintaa sisältäviä elokuvia nähneelle ja jännityksestä pitävälle lapselle Jurassic World: Kaatunut valtakunta saattaa mennä jo hiukan alle 12-vuotiaanakin.

Samalla on tärkeä muistaa, että elokuva voi ahdistaa lasta, vaikka ikää olisikin riittävästi.

Kaatunut valtakunta johdattelee pohtimaan eläinten oikeuksia, mutta pääasiassa siinä keskitytään rytistelyyn, jännitykseen ja riehuviin dinosauruksiin. Lasten- ja nuortenelokuvia arvioiva, erityisesti leffojen myönteisiä viestejä luotaava Media-avain antaa Kaatuneen valtakunnan sisällökkyydelle 2/5 pistettä. Lue koko Media-avaimen arvio ja vinkit leffan purkuun täältä!

Jurassic World: Kaatunut valtakunta (Yhdysvallat, Espanja 2018). Ensi-ilta 8.6.2018.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram