Angry Birds -elokuva 2. Kuva: © Sony Pictures Entertainment

“Nyt pitää unohtaa erot ja tehdä yhteistyötä”, huudahtaa vihreä possu vihollisilleen linnuille. Sanoma on ehkä ilmeinen, mutta silti hyvä.

Angry Birds -elokuva 2 kertoo tilanteesta, jossa linnut ja possut hautaavat sotakirveen kun he kohtaavat uuden, yhteisen vihollisen. Kaoottisen humoristinen ja kepeän aggressiivinen tunnelma on tuttu ensimmäisestä änkkäri-elokuvasta.

Kakkavitsit voivat tuntua rahvaanomaisilta, mutta niillekin on lupa nauraa.

Vilkkaan elokuvan huumori on osittain sen tyyppistä, että yksityiskohdat menevät ohi pienimmiltä katsojilta. Surrealistiset sävyt ovat muutenkin nostaneet päätään perhe-elokuvissa tällä vuosituhannella (ks. esim. Madagascar 3, Lego elokuva), mutta Angry Birds -elokuva 2 vääntää nuppia vielä reippaasti kaakon suuntaan; on paljetteja, pakaroita ja kookosbikineitä. Ja tässä synninpäästö kaikille epäröiville: kakkavitsit voivat tuntua rahvaanomaisilta, mutta jos ne naurattavat, niille on lupa nauraa.

Kuva: © Sony Pictures Entertainment
Kuva: © Sony Pictures Entertainment

Uusin lisäys lintujengiin on Silver, joka on vaaleanpunaisista hörselöistään ja pitkistä ripsistään huolimatta “superfiksu”.

Kaunis ja silti älykäs -kela saattaa tuntua väsähtäneeltä, mutta analyyttisen järkevä ja ihkun nätti nörttihahmo voi tarjota kaivattua kuvastoa vaikkapa poikien ja tyttöjen värejä hokemaan tottuneelle lapselle.

Lasten- ja nuortenelokuvia arvioiva Media-avain löytää railakkaan temmellyksen seasta myös myönteisiä viestejä:

“Yhteistä vihollista vastaan taistellessa kaveriporukan jokaista erilaista jäsentä tarvitaan ja jokainen ansaitsee kiitosta. Jakamisen ja yhteistyön lisäksi elokuvassa käsitellään omien heikkouksien ja pelkojen myöntämistä sekä tunteista puhumista.”

Media-avaimesta löydät leffan viestejä perkaavan arvion lisäksi myös keskusteluideoita elokuvan teemojen purkuun - ikäsuositusta unohtamatta. Suosittelen!

Angry Birds -elokuva 2 (The Angry Birds Movie 2, Suomi/USA 2019), ikäraja 7. Ensi-ilta 9.8.2019.

PS: En ole lisäillyt elokuvajuttuihini tähtiä, koska en yleensä kirjoittele leffoista hyvä-huono-akselilla. Kaipaisitko kuitenkin sellaista helposti lähestyttävää 3/5 tähteä -toteamusta juttujen loppuun?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram