Talo jossa kello tikittää. Kuva: Storyteller Distribution Co., LLC

Suunnitteletko leffailtaa lasten halloween-kemuihin tai muuten vain kotisohvan nurkkaan? Kokosin kymmenen jännittävää leffatärppiä eri-ikäisille katsojille.

Lue ensin nämä viisi vinkkiä, joiden avulla varmistat, ettei jännittävästä leffaillasta jää traumoja. Lapset ovat hyvin erilaisia sen suhteen, miten paljon jännitys ja kauhuelementit ketäkin kiehtovat. Halloween-teemaisen leffaillan ei tarvitse olla pelottava - hirviöitä löytyy muualtakin kuin kauhuelokuvista, ja kauhukomedioissa huumori pehmentää karmivia elementtejä mukavasti.

10 leffatärppiä Halloweeniin - lapsille, nuorille ja koko perheelle

Leikki-ikäisille:

Pikkukummitus Lapanen ja setä Riukuliini (Ruotsi 2011)

Ikäraja: S

Tämä on turvallisin tietämäni kummitusjuttu pienimmille katsojille! Lyhyistä tarinoista koostuva elokuva käsittelee kummitusperheen leppoisaa elämää ja välillä myös pelkäämistä pehmeästi eri näkökulmista. Lue lisää elokuvasta Koulukinon sivuilla.

Bamse ja noita-akan tytär (Ruotsi 2016)

Ikäraja: S 

Noita-akan tytär Lotta muuttaa Bamsen kylään, ystävystyy eläinlasten kanssa ja puhdistaa pelätyn Neilikka-noidan maineen. Lue leffasta lisää Media-avaimessa.

Eskareille ja pienille koululaisille:

Monsterit Oy (Yhdysvallat 2001)

Ikäraja: 7

Elokuvan värikkäät ja mielikuvitukselliset hirviöt tuottavat asuinkaupungilleen sähköä pelottelemalla lapsia. Ammattimainen pelottelu kysyy hirviöiltä kuitenkin rohkeutta, sillä mikään ei ole heistä niin pelottavaa kuin – lapset. Lue leffasta lisää Common Sense Median sivuilla.

Hotel Transylvania 3 (Yhdysvallat 2018)

Ikäraja: 7

Klassisia kauhuhahmoja hyödyntävä hirviöhupsuttelu Hotel Transylvania 3 vie Draculan, Frankensteinin hirviön, ihmissuden ja muut omituiset otukset valtamerialukselle. Lue leffasta lisää Media-avaimessa.

Alakoululaisille:

Mary ja noidankukka (Japani 2017)

Ikäraja: 7

Mary Stewartin lastenromaaniin perustuva anime kertoo 12-vuotiaasta tytöstä, joka jotuu kummalliseen taikakouluun löydettyään metsästä luudanvarren ja sinisenä hehkuvan kukan. Lue leffasta lisää Media-avaimessa.

E.T. (Yhdysvallat 1982)

Ikäraja: 7

Koskettavassa tieteisklassikossa kymmenvuotias Elliott ystävystyy Maahan eksyneen avaruusolennon kanssa ja antaa tälle nimen E.T. – ”Extra-Terrestrial”. Kun amerikkalaislähiössä juhlitaan halloweenia, yrittää lapsijoukko auttaa olentoa palaamaan kotiin huomiota herättämättä. Lue lisää leffasta Media-avaimessa.

Varhaisnuorille:

Kubo ja samuraiseikkailu (Yhdysvallat 2016)

Ikäraja: 7

Kun Kubo menettää äitinsä, hän lähtee etsimään kolmea taianomaista esinettä. Matkakumppaneina toimivat puhuva apina, muistinsa menettänyt kuoriaissoturi ja ihmeitä tekevä soitin. Japanilaisista myyteistä ja kansantaruista ammentava, komea animaatio sisältää jännitystä ja kauhuelementtejäkin ikärajan suomissa puitteissa. Lue leffasta lisää Media-avaimessa.

Talo jossa kello tikittää (Yhdysvallat 2018)

Ikäraja: 12

Orvoksi jäänyt, 10-vuotias Lewis joutuu muuttamaan erikoisen setänsä luokse vielä erikoisempaan, vanhaan puutaloon. Pian nuorelle pojalle selviää, että talo pitää sisällään salaisuuksia. Jon Bellairsin nuortenkirjaan perustuva, visuaalisesti näyttävä elokuva tarjoaa jännittävän, kauhuelokuvankin elementeillä leikittelevän mutta huumorilla ja seikkailun tunnulla maustetun elokuvaelämyksen. Lue leffasta lisää Media-avaimessa.

Teini-ikäisille:

It Came from the Desert (Suomi/Iso-Britannia/Kanada 2017)

Ikäraja: 12

Ystävykset Brian ja Lukas pelastavat maailman jättiläismuurahaisilta vanhaan Amiga-peliin perustuvassa elokuvassa. It Came from the Desert on kevyt sekoitus kauhua, toimintaa ja komediaa säikäytyksineen, epärealistisine roiskeineen ja yliampuvine ötököineen. Lue leffasta lisää Media-avaimessa.

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille (Yhdysvallat/Belgia/Iso-Britannia 2016)

Ikäraja: 12

Neiti Peregrinen luona asuvilla lapsilla on monenlaisia ihmeellisiä voimia, joihin nuori päähenkilö Jake tutustuu seuratessaan isoisänsä jättämiä vihjeitä synkänpuoleisessa fantasiaseikkailussa. Lue leffasta lisää Media-avaimessa.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mitä tänään katsottaisiin? Lasten- ja nuortenelokuviin erikoistunut leffahullu, Koulukinon erityisasiantuntija Heli Metsätähti tarjoaa elokuvatärpit joka lähtöön ja poimii parhaat palat elokuvia perheille arvioivasta Media-avaimesta. Riippumattoman palvelun tuottaa elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram