Meillä on tullut aika siirtyä turvakaukalosta turvaistuimeen. Onhan Ässä ikää jo 10kk, eikä poika enää meinaa viihtyä kaukalossa. Minulla oli ajatuksena, että kipaisen nopeasti ruokaostosten yhteydessä hakemassa istuimen lastentarvikeliikkeestä viikonloppuna. Mutta miten se nyt sitten menikään? En ollut ollenkaan ajatellut, että turvaistuin valikoima on ihan mieletön ja niillä istuimilla on oikeasti eroa, muutakin kuin ulkonäkö tai hinta. Teinimonsterin aikaan istuinvalikoima oli todella suppea. Vaihtoehtoina oli suurinpiirtein kallis ja turvallinen tai halpa ja turvaton. Näin karrikoidesta ilmaistuna. Siinä sitten ihmettelin pitkään millaisen istuimen oikein hommaan, kun myyjä tuli kysymään meidän istuin tarvetta. Kerroin, että meillä on kaksi autoa ja lapsi on 10kk, sekä lapsi kulkee kummassakin autossa. Lisäksi kerroin, että istuimen asennuksen tulee olla helppo sekä haluisimme vain yhden istuimen. Myyjä alkoi esittelemään liikkeen istuinvalikoimaan ja kertomaan istuimista. Oliko istuin turvallinen. Miten kiinnitetään. Mitä lisävarusteita on. Kuinka turvaistuinta säädetään ja mitä kaikkia säätöjä istuimesta löytyy. Mitä tulee ottaa huomioon, kun istuinta kiinnitetään. Mitä istuimesta oli sanottu testeissä. Ja entäs sitten se mukavuus... Joo-o olipas siinä sitten. Kuuntelin myyjää varmaan tunnin ajan, kunnes totesin että nyt meidän kyllä täytyy mennäkin kotiin hieman pohtimaan asiaa. Nyt minä sitten istun kotona ja selaan netistä näitä istuimia. Olen tutustunut turvaluokituksiin (joita on näköjään kolmea, joista uusin on i-Size). Lisäksi olen kahlannut autoliiton turvallisuustestit. Pää on ihan pyörällä. Lisäksi olen tutustunut istuinten ominaisuuksiin. On 360 kääntyvää, on mahdollista matkustaa sekä kasvot ja selkä menosuuntaan, on isofix tai vyökiinnitteistä, on kallistuvia istuimia jne. Ja voi luoja kun olen pihalla! Nyt olen kuitenkin rankannut ehkä sen kärkikolmikon, josta minun pitäisi kai se istuin sitten valita meidän Ässälle. Ja istuimet ovat:  

Cybex sirona
 
BeSafe iZi kid i-size
 
 
Maxi-cosi axissfix
 
 
Nämä kolme istuinta mielyttivät eniten, koska näissä oli eniten säätömahdollisuuksia ja ulkonäkökin oli ihan mieleinen. :) Turvallisuudesta puhumattakaan.
 
Cybex ja Maxi-cosi houkuttaisi näistä eniten, koska istuimissa on tämä 360 kääntyvyys. Tämä ominaisuus helpottaa lapsen laittamista istuimeen huomattavasti. Mutta ominaisuus ei kuitenkaan välttämätön. BeSafe meillä on ollut kaukalona ja olemme olleet siihen erittäin tyytyväisiä, isuimenakin vaikutti erittäin tukevalla sekä vaivattomalla kiinnittää autoon. Lisäksi iZi kidissä jalkatilaa on mahdollista jatkaa, minkä vuoksi tämä istuin on erittäin varteen otettava, koska menisi mahdollisesti 4 ikävuoteen asti selkämenosuuntaan päin. Nämä istuimet ovat myös pärjänneet hyvin testeissä ja ovat kaikki luokiteltu turvallisiksi. Mutta minkä näistä sitten ostaisimme? Kaikki ovat suurinpiirtein saman hintaisiakin. Lisäksi kaikki tuntuvat olevan ihan yhtä hankalia siirtää autosta toiseen, eli ei siitäkään tunnu olevan apua...
 
Mikä istuin teillä on? Onko näistä istuimista kokemusta? Risuja ja ruusuja näille istuimille?
 
MäSäMutsi
 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016